Laused, mida edukad naised kunagi ei ütle

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tugevad, iseseisvad ja edukad naised kiirgavad enesekindlust ja on positiivsed. Nad valivad oma sõnu hoolikalt ja mõtlevad enne kui asju ütlevad.

Edukad naised teavad, et sõnadel on suur jõud. Allwomenstalk toob välja seitse lauset, mida tugevad naised kunagi ei ütle:

1) «See pole minu probleem.»

Edukas naine teab, et probleemidega tuleb tegeleda, ükskõik kui keerulised ja halvad need ka poleks. Tugevad naised isegi naudivad väljakutseid ja tähistavad kõiki saavutusi.

2) «Ma ei tea, mida teha.»

Isegi kui edukas naine ei tea kohe, kuidas probleemi lahendada, siis ta ei anna alla. Ta otsib lahendusi, konsulteerib teiste inimestega, küsib nõu ja teeb kõik vajaliku selleks, et probleem saaks lahendatud. Allaandmine on välistatud.

3) «Mul ei ole piisavalt aega.»

Edukas naine oskab oma aega planeerida ja on võimalikult produktiivne. Ta ei kurda kunagi, et tal pole piisavalt aega oma ülesannetega tegeleda – ta lihtsalt leiab selleks aega. Vajadusel ärkab ta varakult üles ja läheb alles hilja õhtul magama.

4) «Ma ei saa seda teha.»

Seda lauset ei kuule mitte ühegi eduka naise käest. Ta armastab väljakutseid ja ta annab endast parima, et isegi võimatuna tunduvaid ülesandeid lahendada.

5) «Ta on selline...»

Edukale naisele ei meeldi inimesi taga rääkida. Talle ei meeldi levitada kuulujutte ja ei meeldi ka kui teised seda teevad. Tugev naine üritab näha kõiki inimesi võimalikult positiivses valguses ja innustab ka teisi seda tegema.

6) «Ma töötan ainult üksi.»

Isegi kui edukale naisele meeldib teatuid asju üksi teha, siis ta teab, et koostööd tehes võib tihti saavutada palju paremaid tulemusi. Ta ei karda küsida abi ja ei ole liiga uhke.

7) «Jah.» (kõigele)

Kui sa tahad olla edukas, siis mõnikord on lihtsalt vaja «ei» öelda. See ei tähenda, et sa ei tahaks teisi aidata – sa lihtsalt sead enda tegevused prioriteediks. Kui nõustud alati teiste jaoks asju tegema, siis kurnad ennast liigselt ära ja su enda vajadused jäävad rahuldamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles