Kehakeel võib paljastada, kui õnnelik on su kallim tegelikult

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõnikord on ilma sõnadetagi selge, et teie suhtes esineb probleeme. Aga vahel võib ette tulla olukordi, kui kumbki teist pole päris kindel, mis seis suhtega päriselt on. Sina oled enda arvates õnnelik, aga… kas partner on ka?

Sellistel hetkedel tasuks pöörata rohkem tähelepanu kehakeelele. Unusta ära, mida partner ütleb ja jälgi parem, milliseid signaale võib tema keha sinule saata, soovitab suhtenõustaja Tracey Cox Daily Mailis.

Pole kuigi lihtne välja öelda, et suhtes on probleeme ja sa sooviksid kallimaga sellest rääkida. Kui selliseid asju sõnades edasi anda, muutuvad need kuidagi väga reaalseks. Seetõttu ongi parem jälgida kehakeelt, kuna see võib paljastada kallima tundeid enne, kui ta suudab need sõnadesse panna.

Kõigepealt jälgi kallima kehakeelt igapäevase suhtluse käigus. Mida kallima keha sulle ütleb?

Teie suhtega on kõik korras, kui…

…kallim vaatab sulle otse silma. Otsene silmside tähendab seda, et tal pole midagi varjata.

…kallim istub diivanil sinu kõrval, mitte eraldi tooli peal. Kui ta soovib vabal ajal sinu läheduses olla, siis see tähendab, et suhe ei tekita temas stressi ja aitab lõõgastuda.

…teie ülakehad on kallistamise ajal vastakuti. Arvatakse, et mida lähemal on partnerite südamed teineteisele, seda tugevam on nendevaheline emotsionaalne side.

…teie puusad puutuvad kallistamise ajal kokku. Mida lähemal on teie puusad, seda parem on teie voodielu. Kui te olete pidevalt teineteisele väga lähedal, siis järelikult on teie suhtes hea seks ja armastus tasakaalus.

…kallim paneb oma otsmiku sinu oma vastu kallistamise ajal või enne suudlemist. See viitab usaldusele ja sügavatele tunnetele.

Teie suhtes on probleeme, kui…

…kallim seisab sageli sinust eemal. Füüsiline distants muudab tavaliselt ka emotsionaalse distantsi suuremaks.

…te puudutate teineteist vaid siis, kui kohtute üle pika aja, jätate hüvasti või seksite. Teie suhtest on kadunud füüsiline intiimsus ja te olete pigem sõbrad, kes aeg-ajalt seksivad.

…ta nõjatub suudlemiseks sinu poole, mitte ei haara sind oma embusesse ega kingi sulle kirglikku suudlust.

…kallim väldib silmsidet. Tal võib olla midagi varjata või ta ei soovi mõelda ega öelda, et see suhe on muutunud halvaks.

…kallima kehakeel on kinnine. Me kasutame «kinnist» kehakeelt – seame enda ja teise inimese vahele barjääre – siis, kui soovime end kaitsta. Kui kallima käed on pidevalt rinnal risti, ta hoiab midagi alati teie kahe vahel (nt jooki käes), tema kott on sellel õlal, mis on suunatud sinu poole või ta ristab istudes jalad, siis tasuks olla tähelepanelik.

Lisaks igapäevaste vestluste käigus ilmnevale kehakeele tasuks tähele panna ka seda, kuidas on kallim end teie ühistele fotodele sättinud. Fotod võivad paljastada, kuidas kujuneb teie suhe ja voodielu aja jooksul. Kuna fotodel on jäädvustatud ka kehakeel, siis see ütleb paarisuhte dünaamika kohta nii mõndagi.

Esimene samm: kui olete koos olnud lühikest aega, siis saate sotsiaalmeediast või nutitelefonist vaadata ühiseid pilte kronoloogilises järjekorras. Vaata läbi pildid, mis on tehtud teie suhte algusest alates kuni praeguse ajani.

Vaata, kuidas te seisate, istute, suudlete ja kõnnite koos. Võrdle, kui lähedal olite teineteisele suhte alguses ja kui lähedal olete nüüd. Vaata ka seda, kas te puudutate teineteist või mitte. Millised on teie näoilmed? Kas sealt peegeldub õnn või vastumeelsus? Vaata enda ja kallima õlgasid: kas need on taha lükatud ja uhked (õnnelikud), ettepoole suunatud (depressiivsed) või pigem kõrgel (pinges)? Kas naeratused on siirad? Kas teie ülakehad on suunatud teineteise poole või teineteisest eemale?

Teine samm: kui kahtlustad, et teie suhtesse on kiilu löönud mõni sündmus, reasta pildid nii, et kõigepealt oleks enne seda sündmust tehtud fotod ja seejärel pärast sündmust tehtud fotod.

Kolmas samm: vali välja foto, mis sulle kõige rohkem meeldib – selline, mis kujutab seda, milline teie suhe võiks praegusel hetkel olla (palju õnne, kui see foto on värskelt tehtud). Vali välja ka selline foto, mis iseloomustab teie kõige õnnetumat perioodi – aega, mida sa tagasi ei tahaks. Märgi mõlemad fotod ära ja pane need kuskilt, kust leiad neid kergesti üles.

Neljas samm: järgmine kord, kui tunnete end kallimaga mugavalt ja vestlete, näita talle neid pilte. Räägi talle, et oled neid pilte analüüsinud ja mida need pildid sinu arvates räägivad. Kasuta neid pilte kui õppematerjali – mida teha, et suhet parandada ja mida vältida?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles