Elvas tuleb seeliku pikkust jälgida

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva linnavalitsuse hoone.
Elva linnavalitsuse hoone. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kus suitsu, seal tuld: kuulujutul, et Elva linnavalitsuses naistöötajatel on keelatud miniseelikute kandmine, on ka oma tõetera.

«Elva linnavalitsuse töötajatel ei ole keelatud miniseelikute kandmine,» kinnitas Elva linnapea Reno Laidre.

Kuid pärast väikest pinnimist linnapea lisas, et aasta või poolteist tagasi arutas ta tõesti linnavalitsuse naistöötajatega, missugune riietus on avaliku asutuse töötajatele kohane.

«Linnavalitsuse töötajate ülesanne on teenindada inimesi,» selgitas Laidre. «Paljud linlased tulevad ametniku juurde probleemiga. Leidsime, et ei ole õige, kui probleemiga meie juurde pöördunud inimest teenindab miniseelikut kandev ametnik.»

Küsimusele, kas miniseelikud häirisid Elva linnavalitsuses töö tegemist, vastas linnapea diplomaatiliselt: «Kuidas mõõta, kas mingi asi häirib tööd või ei? Enne seda vestlus käis mõni inimene meil tööl nii, nagu pärast seda vestlust enam ei käida.»

Laidre sõnul leppis ta toonasel arutelul naistöötajatega kokku, et ametiasutuses kantakse vähemalt põlvini ulatuvat seelikut.

Kui Elvas tõrjuti miniseelik ametiasutusest juba tükk aega tagasi välja arutelu käigus, siis Ukrainas asi lausa seadustati. Nimelt hakkas Ukraina valitsusasutustes veidi enam kui nädal tagasi ehk 5. oktoobril kehtima riietumiskord, mis keelab töö juures miniseelikud ja kõrged kontsad.

Ukraina valitsuses välja töötatud uute reeglite järgi peavad naisametnikud säilitama igal ajal professionaalse väljanägemise ja seega kandma mõõdukalt kõrgete kontsadega kingi, minimaalset jumestust ja piiratud määral parfüümi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles