Kuidas saada pärast rannaskäiku ebameeldivast liivast lahti?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Isegi kui käid ainult ühe korra rannas, siis sealt võib kaasa tulla liiv, mis jääb juustesse või isiklike asjade vahele. See võib olla väga häiriv ja sellest vabaneda suhteliselt raske.

Good Housekeeping annab nõu, kuidas saada pärast rannaskäiku ebameeldivast liivast lahti:

Juuksed

Kõige rohkem võib liiva sattuda juustesse. Esimene asi, mida pärast rannas veedetud päeva teha, on oma juukseid korralikult puhastada sinna sattunud liivast. Selleks kammi oma juukseid tiheda kammiga, pese ja hõõru korralikult oma juukseid šampooniga ning seejärel loputa veega. Kui sellest ei piisa, siis pane kuivadesse juustesse beebipuudrit ja masseeri see oma peanaha sisse. Seejärel pese uuesti šampooniga ja loputa veega.

Keha

Hoolimata sellest, kui hoolega sa pärast rannaskäiku liiva oma kehalt maha pühid, siis veidi võib ikka nahale jääda. Liivast lahtisaamiseks pane ka märjale või kuivale nahale beebipuudrit ning seejärel hõõru see maha − nii saab liivast koheselt lahti.

Silmad

Ära mitte mingi hinna eest hõõru oma silmi! Nii võid kogemata kahjustada oma sarvkesta. Enamasti tõrjuvad silmad ise puru pisaratega välja, aga liivaga on asi pisut keerukam. Kasuta silmade liivast puhastamiseks puhast vett. Kui liiv ei tule endiselt silmast ära, siis on soovitatav külastada silmaarsti.

Kõrvad

Ära proovi kõrvu puhastada vatitikuga − see võib liiva veelgi sügavamale kõrva sisse ajada, mis võib põhjustada põletikku. Selle asemel kalluta oma pead küljele ja raputa seda, samal ajal kõrvanibu allapoole tõmmates. See puhastab kuulmekäiku ja aitab liivast vabaneda. Kui liiv ei tule välja ja põhjustab valu, siis tasub pöörduda arsti poole.

Telefon

Liiv võib elektroonikale mõjuda väga halvasti. Selle pärast väldi telefoni kokkupuudet liivaga ja hoia seda rannas spetsiaalses kotis. Kui siiski peaks telefon liivaseks minema, siis surveõhuga puhastamine või hambaharjaga klahvide vahelt hõõrumine võib olukorda parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles