Värsked toiduained, mis aitavad kaalu langetada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Edukaks kaalulangetamiseks on oluline lisada oma menüüsse värskeid puu- ja juurvilju. Suvi on paljude värskete saaduste hooaeg, mis sisaldavad palju kasulikke toitaineid.

Tänu maitsvatele värsketele saadustele on suvi parim hooaeg kaalulangetamiseks, kirjutab Popsugar. Liigsete kilodega võitlemine pole kunagi olnud nii maitsev. Üheksa värsket toiduainet, mis aitavad kaalu langetada:

Vaarikad

Vaarikad sisaldavad flavonoidi nimega antotsüaniin, mis aitab kehal toota hormooni, mis vähendab glükoosisisaldust, vähendab söögiisu ja kiirendab ainevahetust. Ükskõik kas tegu on külmutatud või värskete vaarikatega − igal juhul sisaldavad need marjad palju kiudaineid, mis  parandavad seedimist ja vähendavad puhitustunnet. Klaasitäis vaarikaid sisaldab üle kaheksa grammi kiudaineid!

Mustikad

Mustikad on veelgi magusamad ja paljude jaoks maitsvamad kui vaarikad. Michigani ülikoolis läbiviidud uuringust selgus, et palju mustikate söömine muudab seda, kuidas keha töötleb suhkrut energiaks, mis omakorda toob kaasa rasva vähenemise. Selle pärast tasub süüa neid marju kaalulangetamise eesmärgil võimalikult palju, eriti kui on nende hooaeg.

Arbuus

Arbuus sisaldab 92 protsenti vett ja kuumal suvepäeval seda süües muudab su enesetunde väga heaks. See vähendab puhitustunnet, mis võib kaasneda veepuudusega. Arbuus värske vahepalana vähendab isu magusa järele − seega söö parem seda koogi või kommi asemel, et säästa end üleliigsetest kaloritest.

Ananass

Ananass sisaldab palju sellist ensüümi, mis aitab valku lagundada ja seedimist kergendada. Oma seedesüsteemi parandamine aitab paremini kaalust alla võtta ja ebameeldivat puhitustunnet vältida.

Mango

Mango sobib väga hästi salatite ja kastmete sisse, aga lisaks vähendab nende söömine ka veresuhkru taset, sest sisaldavad palju kiudaineid ja teisi kasulikke toitaineid. Kui veresuhkru tase on normaalne, siis keha suudab paremini rasvu põletada.

Kurk

Kurk sisaldab 95 protsenti vett, mis muudab selle väga kergeks köögiviljaks. See aitab leevendada veepuudust ja vähendada puhitustunnet.

Baklažaan

Baklažaan sisaldab vähe kaloreid, aga palju vajalikke toitaineid. Lisa seda oma pajaroogade sisse või proovi seda marineerida.

Kapsas

Kapsas sisaldab palju vett ja mineraale, mis aitab keha üleliigsest puhastada. Tänu selle söömisele on võimalik kaalulangetamise tulemusi kiiremini näha. Sellest on soovitatav teha värsket salatit, vältides majoneesi ja hapukoore lisamist.

Suvikõrvits

Suvikõrvits on väga mitmekülgne köögivili, mis sisaldab palju kiudaineid ja vähe kaloreid. Selle söömine aitab vältida üleliigseid kaloreid ja kiiremini kaalust alla võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles