Muinasjutt kolmest kokast

Peenramaal: taamal mõisahoone, näitavad Põhjaka peakokad Märt Metsallik (vasakul) ja Ott Tomik mõisaaeda, kust hommikul hea värsket rohelist kööki tuua.

FOTO: Peeter Langovits

Arter jätkab lugude sarja Eesti 50 parima restorani nimistu esikümnesse jõudnud söögikohtadest. Seekord on järg viienda käes: üles astub Põhjaka restoran koos kahe peakokaga kolmest, Ott Tomiku ja Märt Metsallikuga.

Tellijale

Elasid ja töötasid kord Tallinnas kolm kokka, võiks vabalt alustada lugu Tallinna-Tartu maanteelt kiviviske kaugusele jäävast Põhjaka mõisa restoranist ning selle kolmest peakokast, Ott Tomikust, Märt Metsallikust ja Joel Kannimäest.

See, et pealinna restoraniköökide kogemusega kolme noore mehe käe all sai räsitud ja katkisest Järvamaa mõisast avamishetkega siinse restoraniilma üks tähti ning maitseküttide kohustuslik sihtpunkt, kõlabki ju nagu muinasjutt! Isegi väike fotoalbum juunis viieseks saanud söögikoha eeskojas kannab pealkirja «(Tõestisündinud) Muinasjutt kolmest kokast» – ses on pildilugu, kuis võssakasvanud mõisast sai restoran, kus pakutakse lihtsat ja ehedat Eesti toitu.

Tagasi üles