Muinasjutt kolmest kokast

Britt Rosen
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peenramaal: taamal mõisahoone, näitavad Põhjaka peakokad Märt Metsallik (vasakul) ja Ott Tomik mõisaaeda, kust hommikul hea värsket rohelist kööki tuua.
Peenramaal: taamal mõisahoone, näitavad Põhjaka peakokad Märt Metsallik (vasakul) ja Ott Tomik mõisaaeda, kust hommikul hea värsket rohelist kööki tuua. Foto: Peeter Langovits

Arter jätkab lugude sarja Eesti 50 parima restorani nimistu esikümnesse jõudnud söögikohtadest. Seekord on järg viienda käes: üles astub Põhjaka restoran koos kahe peakokaga kolmest, Ott Tomiku ja Märt Metsallikuga.

Elasid ja töötasid kord Tallinnas kolm kokka, võiks vabalt alustada lugu Tallinna-Tartu maanteelt kiviviske kaugusele jäävast Põhjaka mõisa restoranist ning selle kolmest peakokast, Ott Tomikust, Märt Metsallikust ja Joel Kannimäest.

See, et pealinna restoraniköökide kogemusega kolme noore mehe käe all sai räsitud ja katkisest Järvamaa mõisast avamishetkega siinse restoraniilma üks tähti ning maitseküttide kohustuslik sihtpunkt, kõlabki ju nagu muinasjutt! Isegi väike fotoalbum juunis viieseks saanud söögikoha eeskojas kannab pealkirja «(Tõestisündinud) Muinasjutt kolmest kokast» – ses on pildilugu, kuis võssakasvanud mõisast sai restoran, kus pakutakse lihtsat ja ehedat Eesti toitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles