Rohelised köögiviljad, mis sisaldavad palju valku

FOTO: SCANPIX

Arvatakse, et valgu saamiseks on tingimata vaja süüa loomseid toiduaineid. Kuid tegelikkuses saab ka taimetoitlane õigeid köögivilju süües piisavalt valku.

Taimetoitlased ja veganid saavad õigeid köögivilju süües samuti piisavalt valku, et keha saaks normaalselt funktsioneerida. See tähendab, et valgu saamiseks ei ole tingimata vaja süüa liha või muud loomse päritoluga toiduaineid.

Taimetoidu raamatute autor Shauna Martin on samuti selles veendunud. Ta on söönud ainult taimse päritoluga toite juba aastaid ja arvab, et just see aitas tal taastuda rinnavähist. «Minult küsitakse alati, kuidas ma valku saan kui liha ei söö. Ma vastan neile, et joon iga päev rohelistest köögiviljadest tehtud mahla, mis sisaldab vähemalt ühte kõrge valgusisaldusega köögivilja,» räägib naine. Need on rohelised köögiviljad, mis sisaldavad palju valku:

Spinat – umbes üheksa grammi valku kimbus.

Scanpix

FOTO: SCANPIX

Herned – umbes kaheksa grammi valku kahes detsiliitris.

Scanpix

FOTO: SCANPIX

Rooskapsas: umbes kolm grammi valku kahes detsiliitris.

Scanpix

FOTO: SCANPIX

Lehtkapsas – umbes  kaks grammi valku kahes detsiliitris.

Scanpix

FOTO: SCANPIX

Brokoli – umbes kaks grammi valku hakituna kahes detsiliitris.

Scanpix

FOTO: Panther Media/Scanpix

Tagasi üles