Kasulikke viise, kuidas kasutada küünelakki otstarbekalt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljudel naistel on mitmeid küünelakke, aga värvivad küüsi suhteliselt harva. Kuid neid saab kasutada ka mitmel üllataval teisel viisil.

Good Housekeeping soovitab 11 viisi, kuidas kasutada küünelakki lisaks küünte värvimisele:

1) Aja niiti nõela taha

Väikesest nõelaaugust on tihti niiti raske läbi saada, aga niidi otsa veidi küünelakki pannes muudab see niidi jäigemaks ning võimaldab seda paremini nõelaaugust läbi saada.

2) Väldi seda, et odavad ehted muudavad naha roheliseks

Me kõik oleme ostnud ehteid, mis ei ole kõrge kvaliteediga. Tihti võivad sellised ehted muuta naha roheliseks. Seda saab ennetada läbipaistva küünelakiga – enne kandmist tuleb üle tõmmata ehetel need kohad, mis puutuvad naha vastu.

3) Väldi ehete tuhmumist

Samamoodi võib läbipaistva küünelakiga ehteid kokku tehes vältida nende tuhmumist ja sära kadumist.

4) Ümbriku kinnitamiseks

Kui sulle ei meeldi ümbrikute liimiriba lakkuda, siis võib ümbriku sulgemiseks kasutada hoopis küünelakki.

5) Väldi küüne edasist purunemist

Kui su küüs läheb veidi katki, siis ei pea kohe kääre võtma. Selle asemel proovi seda kasulikku nippi: lõika väike tükk kasutamata teepaki nurgast, pane see murdumiskoha peale ja pane selle peale kinnitamiseks läbipaistvat küünelakki. Seejärel värvi küüned värvilise lakiga üle, et seda parandust varjata.

6) Kaitse botaste paelu kulumise eest

Jooksmine on tervisele hea, aga tossud võivad pärast mitut trenni näha kulunud välja. Väldi seda, tehes botaste paelad läbipaistva küünelakiga kokku.

7) Sukkade hargnemise peatamiseks

See on tõenäoliselt kõige populaarsem küünelaki kasutusviis, sest see toimib imehästi. Lihtsalt pane augu peale läbipaistvat küünelakki ja see ei hargne enam edasi.

8) Ehete parandamiseks

Kui sul peaks sõrmusest või käevõrust kivi välja kukkuma, siis saab seda läbipaistva küünelakiga tagasi liimida.

9) Pinguta lahtist kruvi

Kui mööbliesemete kruvid püsivad ebakindlalt ja tahad neid stabiilsemalt kinnitada, siis tasub sinna peale panna läbipaistvat küünelakki.

10) Märgista oma võtmed

Kas sul on palju erinevaid võtmeid, millel ei tee tihti vahet? Värvi oma võtmed küünelakkidega ära, et need oleksid kergemini eristatavad.

11) Hoia nööpe kindlana

Enneta nööpide ärakukkumist sellega, et fikseerid nende kinnituskohti läbipaistva küünelakiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles