Retsepte, kuidas kasutada piima koduses iluhoolduses

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimavann
Piimavann Foto: Pascal Deloche / GODONG/picture-alliance / Godong

Naised on teinud piima- ja meevanne Kleopatra eeskujul juba ammustest aegadest saadik. Piim teeb naha väga pehmeks ja mõnusaks.

You Beauty õpetab, et kui tahad iluhoolduses kasutada piima, siis lehmapiima puhul eelista alati kõige rasvasemat. Kui lehmapiim sind ei huvita, võid selle asendada ka kitse-, mandli- või riisipiimaga.

Näole

Puhastav toonik

Kui võimalik, kasuta selleks pastöriseerimata piima - loputa nägu külma piimaga või kasta sellesse vatitups ja kasuta piima kui toonikut oma näonahal. See aitab poore avada, nahka niisutada ja vistrikke hävitada.

Niisutav mask

Võta mõni supilusikatäis piima ja lisa sellele purustatud banaani, sega korralikult läbi. Kanna segu näole ja oota pool tundi, siis loputa nägu leige veega puhtaks. Nahk jääb hästi niisutatuks.

Kooriv mask

Piimas on alfa-hüdroksühape (AHA), mis koos mee ja kaerahelvestega kokku segatult teeb hea näokoorija. Selleks on vaja vaid 2 spl piima ja kaerahelbeid ning ½ spl mett.

Ergutav mask

Kui jume on kahvatu, tee mask, milles on kokku segatud 2 spl piima, 1 spl mett, ½ tl E-vitamiini õli ja 1 spl aaloed. Kanna see heldelt vatipadjaga näole ja lase 30 minutit mõjuda.

Rohelise tee ja piima toonik

Võta 1 spl piima ja 1 spl rohelist teed. Sega kokku ja kanna vatipadja abil näole, et nahka turgutada ja niisutada.

Vananemisvastane mask

Et nahk oleks elastsem, sega 2 spl piima 1 tl linaseemneõli ja poole purustatud banaaniga ning kanna segu näole. Jäta pooleks tunniks mõjuma ja loputa nägu hoolikalt puhtaks.

Juustele

Mask kuivadele ja kahjustatud juustele

Võta 3 spl piima, pool banaani, 1 spl mett, 1 spl oliiviõli ja sega põhjalikult palsamilaadseks kreemiks. Kanna juustele ja lase toimida umbes tund aega. Loputa juuksed korralikult puhtaks. Juuksed jäävad väga siledaks ja läikivaks.

Turgutav mask

Sega omavahel 1 spl piima, 1 spl jogurtit, 1 spl oliiviõli ja 1 spl majoneesi. Kanna segu juustele keskendudes peanahale ja jäta 40 minutiks toimima. Loputa segu korralikult juustest välja ja pese pead nagu tavaliselt.

Kehale

Noorendav vann

Lisa soojale vanniveele: pool liitrit piima, 350 g mett, 6 spl soodat, 3 spl sidrunimahla ja 110 g oliiviõli. Sega vesi läbi ja asu mõnulema. Pärast vannitamist loputa end kiire duši all puhtaks.

Rahustav jalavann

Kui oled terve päev jalgadel olnud, siis leota oma jalgu soojas vees, kuhu on lisatud pool liitrit piima, 1 tl sidrunimahla, 4 spl meresoola ja paar tilka hea lõhnaga eeterlikku õli. Hoia jalgu vees umbes 10 minutit.

Koorija küünarnukkidele

Sega kausis 250 ml piima 3 spl kaerahelvestega. Saadud seguga hõõru kuivasid laikusid kehal. Pärast koorimist pese nahk puhtaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles