Moeabi meestele: lühikesed püksid – täiega täppi või sajaga puusse!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lühikesed püksid on ajalooliselt mehe juures üks kõige vähem kasutusel olnud riideese, mida meie garderoobist leida võib. Kui nüüd veel üritada lugejat harida, siis lühikesed püksid ilmusid meeste garderoobi pärast teist maailmasõda, kui kuumades tingimustes võitlevatele sõduritele olid pikad püksid lihtsalt liiga palavad ja ebamugavad. No ja muidugi hoiti sedasi ka materjali kokku. Ajalooga selleks korraks kõik. Ma loodan.

Lühikestes pükstes mehed on veidi selline kevadekuulutaja maiguga nähtus. Kui iga-aastased esimesed julged nendega tänavale ilmuvad, võib sellest välja lugeda, et talvega on selleks korraks finito. Lühikeste pükstega on enamasti kaks võimalust – sa kas paned täppi või sajaga mööda. Olgu, tegelikult on ju ka kolmas variant olemas – mees, kes ei kannagi lühikesi pükse, mitte kunagi - leidub ka selliseid, kirjutab Siim osta.ee moeblogis.

Kui sa tahad olla see mees, kes lühikesi pükse kandes paneb täielikult täppi, siis loe aga edasi. Lühikesed püksid võiksid pikkuselt olla kas veidi ülevalpool põlve (u 5-6 cm või sedasi, et sirgelt seistes oleks põlv aimatav). Kõik lühikesed püksid, mis katavad põlve täielikult ära, tuleks hoida ainult teatud sportlikeks tegevusteks. Laulasmaa rannas sõpradega surfates näed välja cool ja Instagramis like’e lendab, kuid laulupeol selliselt ringi patseerides kogu eelnev sära arvatavasti kaob.

Nüüd võtame ette väga-väga lühikesed püksid. Noo lausa nii lühikesed, et su reied paljastavad juba neid kohti, kuhu päike pole kunagi paistnud. Selle järgi võidki mõõta, kas on piisavalt pikad. Muidugi on ka väga lühikeste pükste puhul nii, et nad sobivad ühes olukorras suurepäraselt, teises mitte. Näiteks jooksmiseks või tennise mängimiseks või muudeks lühikese-püksi-spordialadeks. Ära nendega aga niisama tänavale jalutama roni – inimesed vaatavad esmalt, et tuled trennist, aga kui sa ikka ei higista ja niisama kulged, siis arvamus sinust muutub trennimehest… kahtlaseks. Seega jää pikkuse osas sinna põlve ümbrusesse.

Taskute osas aga nii palju, et kui pigem kannad lühikeste pükste taskutes ka võtmeid ja muud pudi-padi, siis pükse jalga proovides topi need asjad taskusse. Kui liiga punnitama jääb, siis otsi uued püksid – lihtne.

Värviga on tegelikult lihtne – kui soovid, et püksid oleksid sinu outfit’i täht, siis otsi pükse erksamate värvidega ja vastupidi. Mustrite kohapealt on kindlapeale minek siiski ühevärvilised, kui aga soovid siiski mustrilisi, siis vaata et särk ja jakk oleksid ühevärvilised ning pükstega võrreldes neutraalsemates, pastelsemates toonides!

Jalanõude puhul võiks sokid seekord ära jätta, või kui, siis väga madala säärega. Usu mind, nii on visuaalselt ilusam – ja pilt müüb. Sul on muidugi võimalus kanda ka neid naiste seas populaarseid nii-öelda baleriina-tüüpi sokke. Need, millel ainult tald on. Neid tehakse muuseas ka meestele! Näevad küll jalas üsna jäledad välja ning kuskil jalanõusid jalast võttes üritad pigem ka need kähku ära võtta, kuid tegelikult on nad kuradi mugavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles