11 märki, et kallima armukadedus võib üle piiri minna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhtes olles on mingil määral normaalne see, kui tunned armukadedust, aga armukadedusega ei tohi liiale minna. Armukadedus on väga intensiivne tunne, mis võib inimese täielikult endasse haarata ja ta võib seetõttu kaotada enesekontrolli.

Cosmopolitan.com pani kirja 11 märki, et sinu kallim on armukadeda iseloomuga.

1. Ta üritab piiluda üle su õla, kui saadad kellelegi sõnumit. Ta võib teeselda, et teda tegelikult ei huvita, kellele ja mida sa kirjutad, aga sa tead, et see pole tõsi. Tema ilmselt mõtleb, et te olete ju koos, kellele sa peaksid veel sõnumeid saatma?

2. Ta tahab, et sa kutsuksid teda igale poole endaga kaasa. Ta on nõus sinuga igale poole kaasa tulema, kasvõi riietepoodi ja meestele teatavasti ei meeldi naistega rõivapoes kaasas käia. Ta järgneb sulle vaid seetõttu, et ta on siiralt mures, et mõni mees võib üritada sind võrgutada.

3. Ta lõi ükskord peaaegu üht kelnerit, kuna arvas, et viimane teeb sulle silma. Kui mees norib sõbralike võõrastega tüli, sest arvab, et need löövad sulle külge, siis on midagi väga valesti.

4. Ta leiab alati põhjuse, miks sinu meessoost sõbrad talle ei meeldi. Ta ei pruugi sul keelata teiste meestega suhelda, aga kui sa seda teed, on ta silmanähtavalt häiritud. «Ma vihkan seda Karli. Mäletad, kui ta käis meil külas ja jõi piima otsa? Mäletad? Mulle tundub, et sa ei mäleta hästi.» Või ta üritab sind veenda, et su meessoost sõprade kavatsused pole sugugi head. Võimalik, et ta üritab sind veenda, et teised mehed tahavad ainult sinuga magada.

5. Ta kritiseerib sinu rõivavalikuid. Ta on pettunud, kui sa lähed sõbrannadega välja ja paned selga midagi, mis paljastab su keha. Ta ei taha, et keegi teine sind märkaks.

6. Ta on pidevalt veendunud, et sa plaanid midagi, ka siis, kui sa jääd õhtul koju, et tööd teha. Ta teeb sageli ennatlikke järeldusi või norib sinuga tüli kõige mõttetumate asjade pärast.

7. Ta ilmub sageli sinu kodu juurde ilma, et oleks sellest eelnevalt sind teavitanud. See võib olla armas üllatus, aga kui ta teeb seda pidevalt – ilmub su kodu või töökoha juurde ilma, et te oleks eelnevalt midagi kokku leppinud –, siis võib põhjus olla selles, et ta kahtlustab sind petmises.

8. Avalikes kohtades on ta kui sinu vari. Kui lähete koos välja või mõnele peole, ei lase ta sul eriti palju üksi olla. Ta seisab kogu aeg su selja taga ja kontrollib, et ükski võõras mees su poole ei pöörduks.

9. Ta räägib sageli kommentaaridest või fotodest, mis teised on sinu Facebooki seinale jätnud. Ta jälgib pidevalt sinu uudisvoogu ja teab täpselt, kes on sinu postitusi kommenteerinud või kes on sinu seinale uue foto lisanud. Ta esitab nende inimeste kohta tihtipeale küsimusi, et kindlaks teha, milline on sinu suhe nendega. Talle ei meeldi see, kui mõni su endistest kallimatest su postitustele tähelepanu pöörab.

10. Kui sa oled väljas, saadab ta sulle pidevalt sõnumeid ja üritab tüli norida, et võita sinu tähelepanu. Kui te pole parajasti koos, pommitab ta sind pidevalt sõnumite ja kõnedega ning saab pahaseks, kui sa ei vasta talle. Kui sa tema sõnumitele ja kõnedele vastad, siis sul pole ju aega, et teda petta või mis?

11. Kui ta näeb, et keegi ajab sind naerma, siis hakkab ta seda inimest halvustama. Ta kritiseerib teisi, sest tal on madal enesehinnang. Ta võib isegi sinu saavutusi maha teha, sest ta tahab, et sa näeksid kõiki teisi ja ka ennast samamoodi nagu tema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles