Internetis kogub populaarsust lähisuhtevägivalla alla kannatava naise emotsionaalne video

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

26-aastane blogija Emma Murphy postitas hiljuti Facebooki emotsionaalse video, mis kogub internetis meeletult populaarsust. Videos selgitab noor naine, et ta mõtles pikalt, kas avalikustada oma lugu või mitte, kuid lõpuks otsustas, et teeb seda oma kahe lapse nimel ja selleks, et tõsta antud teemal teadlikkust.

Murphy oli 3,5 aastat suhtes mehega, keda ta pidas oma elu armastuseks. Eelmisel aastal võttis noore naisega ühendust üks tema mehe klient, kes teatas, et mees on teda petnud ja et mehe armuke ootab last. Murphy oli ise ka sel hetkel rase ja olukorrast tekkinud stressi tõttu hakkas naine enne õiget tähtaega sünnitama. See teadaanne pööras naise maailma pea peale.

Ta otsustas mehele veel ühe võimaluse anda, kuid sai hiljuti teada, et mees oli teda uuesti petnud. Kui naine mehelt selle kohta küsis, lõi mees teda. See polnud esimene kord – mees on viimase pooleteise aasta jooksul naist korduvalt löönud. Mehe sõnul on ta seda teinud seetõttu, et naine on ebakindel ja paranoiline.

Murpy otsustas lõpuks mehe maha jätta ning läks lastega oma ema juurde, kus ta leidis julguse antud video teha. Tema sõnum naistele, kes võivad olla samas olukorras, on lihtne: lähisuhtevägivald pole kunagi ohvri süü. Murphy soovitab selline suhe kiiremas korras lõpetada, sest kui mees on sind korra löönud, siis suure tõenäosusega võib ta seda uuesti teha.

«Ühelgi mehel pole õigust naise vastu kätt tõsta,» sõnas Murphy. «Isegi üks kord on vastuvõetamatu. Aga veelgi hullem on see, kui mees tekitab sinus tunde, et selline teguviis on aktsepteeritav. Kui sind piinatakse vaimselt ja väidetakse, et oled paranoiline ning ebakindel… ükski mees ei tohiks naisi nii kohelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles