Psühholoogilist abi võib otsida ka veebist

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis pakub psühholoogilist veebinõustamist kuus portaali.
Eestis pakub psühholoogilist veebinõustamist kuus portaali. Foto: SCANPIX

Kui mure painab, ent psühholoogi juurde minekuks julgust napib, ei pea oma aega anonüümsetes internetifoorumites raiskama – ka spetsialistide abi on kodus tugitoolis istudes kättesaadav.


Kui tavapäraselt tähendab internetinõustamine spetsialisti ja abivajaja meilivestlust, siis näiteks Eesti Vaimse Tervise Ühingu hallatavas portaalis lapsemure.ee saavad nõu anda ka teised foorumi külastajad, kirjutas Õhtuleht.

Portaali PIA administraator Jana Randii sõnul on interneti teel nõu saamine hea esiteks seetõttu, et see tagab inimesele võimaluse jääda anonüümseks ning see annab mõnikord võimaluse kiire terapeutilise kontakti loomiseks kliendi maksimaalse avameelsuse arvel.

Online-teraapia vaieldamatuks eeliseks nimetab ta ka selle kättesaadavust – klient ei pea kodunt välja minema ja nõu võivad saada näiteks needki inimesed, kes elavad väikeses kohas, kus psühholoogi pole.

Kuid erinevalt anonüümsetes jututubades nõu saamisest tuleb inimesel internetinõustamisel maksimaalse tulemuse saavutamiseks iseendaga tõesti ka tööd teha – portaali PIA psühhoterapeut Taivo Bart soovib, et kui inimene tema poole pöördub, siis ta mõtleks sellele, mida ta soovib koos spetsialistiga saavutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles