Grillieksootika: grillitud metssea välisfilee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillitud metssea välisfilee.
Grillitud metssea välisfilee. Foto: Andra Kalda

Kolga-Aabla MerMeri kodurestorani perenaine Merrit Kiho küpsetab grillil ka metssea välisfileed.

MerMeris on täna Maroko köögist inspireeritud õhtusöök. Ka juuresolev metssealiha marinaad on improviseeritud Marokost pärit vürtsköömnest ja koriandriseemnetest, mida täiendavad eestimaised kadakamarjad.

Metssea kõrvale võib segada salati paarist redisest, poolest kurgist, pisukesest maguspaprikast, neljandikust fenkolist, kahest supilusikatäiest konserveeritud mustadest ubadest, sama paljust õlis marineeritud artišokkidest ja peotäiest murulaugust.

Ning grilli võib süüdata omatehtud seguga, milles kolmandik 80-protsendist viina ja kaks kolmandikku rapsiõli – meile meeldib teha just nii. Selline segu ei jäta lihale või kalale tavapärase tont-teab-millest segatud tehissüütaja maitset.

Grillitud metssea välisfilee

Neljale

800 g fileed

Marinaad:

pool tl uhmris purustatud vürtsköömneid

6 uhmris purustatud kadakamarja

soola, musta pipart

0,5 tl jahvatatud tšillit

0,5 tl uhmris purustatud koriandriseemneid

1 sl mett

3 sl oliiviõli

Tükelda liha umbes kolmesentimeetristeks lõikudeks, sega kaste, määri see lihalõikudele ja lase tunnike toatemperatuuril marineerida. Võid ka liha päevake enne marinaadi panna, siis aga hoia teda külmkapis ja võta sealt kaks tundi enne grillimist soojenema.

Süüta söed, oota kannatlikult, kuni nad põledes hallikaks muutuvad. Suru liha grillresti vahele ja grilli paar minutit ühelt, siis paar minutit teiselt, veel paar minutit ühelt ja teiselt küljelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles