Vastused enim levinud küsimustele karvaeemalduse kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvi on kätte jõudnud ja naised pööravad tavalisest rohkem tähelepanu raseerimisele ning karvaeemaldusele. Seoses sellega kerkivad päevakorrale alati teatud küsimused, mis on karvaeemaldusega seotud.

YourTango esitas kõige enam levinud küsimused ekspertidele, kes andsid neile küsimustele ka vastused.

1. Mida teha sissekasvanud karvadega?

Piirkond, kus esineb sissekasvanud karvu, peaks olema puhas ja hoolikalt niisutatud. Võid kasutada mõnda antiseptilist vahendit, mis niisutaks nahka ja hoiaks seda jaheda ning puhtana.

2. Mille järgi otsustada, kas üks või teine karvaeemaldusmeetod sobib mulle?

See sõltub suuresti sellest, milliselt kehaosalt soovid karvu eemaldada ja kas sa kasutad ilutooteid, mis võivad mõjutada karvaeemaldust. Kui nahaarst on soovitanud sul epileerimist vältida või kui võtad suukaudseid ravimeid, mis mõjutavad naha seisundit, siis peaksid karvaeemaldusega olema ettevaatlik.

3. Kas pärast karvaeemaldust võivad karvad kasvada tagasi tihedamalt ja tugevamatena?

Kui raseerid spetsiaalse kreemi abil, siis eemaldatakse karva kõige õhem kiht ja karva laiem osa, mis on tavaliselt karvanääpsu juureks, tõuseb pinnale ja võib tunduda, et karvad on tugevamad ning tihedamalt. Iga kord raseerides võid pärast märgata, et karvanääpsu laiem osa on nahapinnale lähemal. Aja jooksul võib juhtuda, et karvad on tugevamad ning tumedamad.

4. Miks tekivad raseerides vinnid?

Kui sul tekivad raseerimisest vinnid, siis järelikult ärritas raseerimine rasunäärmeid, mis on ühendatud karvanääpsudega. Mida suurem on ärritus, seda enam on karvanääpsu ava blokeeritud ja selle tõttu võivad karvad sisse kasvada. Kui karvanääpsu ava on surnud naharakkude või mustuse tõttu blokeeritud, hakkab rasu naha alla kogunema ja tekivadki väikesed punetavad vinnid.

5. Kuidas valmistuda bikiinipiirkonnast karvade eemalduseks?

Ära kasuta nahakoorijat. Naha loomulik pH-tase peab olema normaalne, seda ei tohi mingil moel häirida. Samal põhjusel ei tohiks kasutada enne karvaeemaldust ka kreeme. Karvad peavad enne eemaldust olema õige pikkusega (parima tulemuse saavutamiseks võiks karvade pikkus olla umbes 0,3-0,6 sentimeetrit). Puhasta oma nahka lihtsalt duši all dušigeeli või õrna seebiga.

6. Kas kõik karvaeemaldusmeetodid on ohutud?

Kõige enam probleeme võivad tekitada vahatamine või muud karvaeemaldusmeetodid, kus on tegu kõrgete temperatuuridega. Kuuma vaha ei tohiks kasutada õrnal kehapiirkonnal ja seda ei tohiks nahale kanda mitu korda. Samuti tasuks ettevaatlik olla koduste karvaeemaldusmeetodite suhtes, kus kasutatakse elektroonilisi seadmeid või kemikaale. Need võivad nahka kõrvetada ja teatud kehaosadele on omal käel väga keeruline ligi pääseda.

7. Kas kunstpäevitus tuleks nahale kanda enne või pärast karvaeemaldust?

Ekspertide hinnangul tuleks kõigepealt eemaldada karvad ja alles siis kanda nahale pruunistavat kreemi. Päevitada või pruunistavat kreemi ei tohiks kunagi kasutada enne karvaeemaldust, kuna see võib nahka kuivatada või naharakke ummistada. Näiteks tavalise vahatamise puhul tasuks oodata 36-72 tundi enne päevitamist või pruunistava kreemi kasutamist, sest kunagi ei tea, kuidas võis karvaeemaldus nahka mõjutada.

8. Kas karvad tuleks kogu kehalt eemaldada korraga?

Kõigepealt lase mõned piirkonnad puhtaks teha ja aruta siis kosmeetikuga, kas jätkata sama tempoga või mitte. Kui sa eelistad seda, et karvu eemaldatakse väikeste piirkondade kaupa, siis saad panna omale uue aja kinni, et järgmine piirkond puhtaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles