Toidud, mida on soovitatav enne pulmapäeva vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pulmapäev läheneb ning kõik ettevalmistused on tehtud. Selleks, et puhitustunne kõhus ei rikuks elu kõige tähtsamat päeva ära, siis tasub enne seda jälgida oma toitumist.

Selleks, et sul oleks abielludes võimalikult hea enesetunne, annab Yahoo! Health nõu, mis toite päev enne pulmi süüa ei tasu:

1) Soolased toidud

Kuulsuste toitumisspetsialist Keri Glassman ütleb, et kõige rohkem peaksid tulevased pruudid vältima soolaseid toite. «Kui tahad vältida soovimatut puhitustunnet, siis tasub võimalikult vähe süüa soola,» soovitab ta.

2) Praetud toidud

Isegi kui tahad rahustada oma närve friikartulite või praetud sibularõngastega, siis ei muuda see sinu pulmapäeva kergemaks ning võib selle lausa ära rikkuda. Glassman selgitab, et rasvased toidud võivad samuti tekitada puhitustunnet, mis mõjub tervele kehale ja enesetundele halvasti.

3) Pakendatud toit

Pakendatud valmistoidud sisaldavad tihti palju suhkrut, soola ja säilitusaineid, mis ei mõju hästi sinu kehale ega soolestikule. Kui aga muud valikut ei ole, siis tasub sellele tasakaaluks süüa kaaliumirikkaid toite, mis võivad vähendada soola halba mõju kehale. Võimalusi, mida süüa on palju, näiteks mangot, avokaadot, papaiat või kiivit.

4) Ristõielised köögiviljad

Ka mõned tervislikud toidud võivad põhjustada puhitustunnet ja halba enesetunnet, näiteks ristõielised köögiviljad nagu brokoli, lillkapsas, rooskapsas ja värske kapsas. Toitumisspetsialist Emily Cope selgitab: «Kuigi köögiviljad on muidu tervislikud, siis ristõielised köögiviljad sisaldavad rafinoosi, mis võib põhjustada gaase ja puhitustunnet kõhus.» Keha mürkidest puhastamiseks tasub süüa köögivilju, mis sisaldavad palju vett, näiteks lehtsalatit, kurki, suvikõrvitsat ja spinatit.

5) Gaseeritud joogid

Gaseeritud ja kihisevad jooke on samuti soovitatav enne pulmapäeva vältida. Limonaad, siider, õlu ja vahuvein sisaldavad kõik süsinikdioksiidi, mis tekitavad kõhugaase ja võivad enesetunde halvaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles