Üllatavad viisid, kuidas koduste vahenditega hambaid valgendada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lisaks säravale nahale ja juustele võivad ilusad hambad ja naeratus olla naise visiitkaardiks. Paljud soovivad omale valgemaid hambaid ning ka teatud koduste vahenditega on võimalik seda saavutada.

Isegi kui hambaid väga korralikult pesta, võivad teatud söögid ja joogid mõjuda hammaste välimusele laastavalt. Fox News Magazine annab nõu, kuidas koduste vahenditega võib proovida hambaid valgendada:

1) Banaanikoor

See võib kõlada küll veidralt, aga mõned inimesed kasutavad hammaste valgendamiseks banaanikoori. Selleks hõõru koore sisemist poolega oma ülemisi ja alumisi hambaid umbes minut aega ning lase sellel kuskil kümme minutit seista. Seejärel võta hambahari ja hakka hambaid harjama. Seda meetodit ei ole teaduslikult tõestatud, aga ikkagi tasub proovida.

2) Söögisooda ja sidrunimahl

Söögisooda ja sidrunimahla kooslus on väga tõhus looduslik valgendaja. Kuid oluline on kasutada mõlemat õiges koguses. Liiga väike kogus ei pruugi mõjuda ja liiga suur kogus võib põhjustada muud kahju. Eksperdid soovitavad võtta kaks teelusikatäit söögisoodat ja piisavalt sidrunimahla, et sellest kokku segada ühtlane pasta. Pane seda hambaharjaga hammaste peale ja hoia üks minut peal ning seejärel loputa. Kuna sidrunimahl on happeline, siis ei tohi seda kasutada iga päev.

3) Kookosõli

Eelmisel aastal populaarsust kogunenud Ajurveeda meetod nimega Oil Pulling ehk õliga kiskumine seisneb selles, et suud loputatakse kookosõliga. See puhastab põhjalikult sinu igemed ja hambad ning võib parandada ka seedimist. Selleks tuleb kaks korda päevas võtta supilusikatäis kookosõli ja seda umbes 20 minutit suus loputada. Oil Pullingut harrastavad inimesed on ka väitnud, et see võib vähendada ka aknet, leevendada peavalusid ja pohmelli. Kuid puhtamad ja säravamad hambad on garanteeritud.

4) Maasikad

Mõned inimesed − sealhulgas Tyra Banks ja Catherine Zeta Jones − väidavad, et maasikad võivad looduslikult hambaid valgendada. Kuid uuringud on näidanud, et need võivad muuta hambaid ainult lühiajaliseks valgemaks, sest eemaldab pealmisi plekke hammastel. Lisaks kaasneb sellega ka oht, et hambad võivad muutuda nõrgemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles