Kuidas muuta oma perekonda lähedasemaks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Perega veedetud kvaliteetaega on tänapäeva kiire elutempoga maailmas väga vähe. Kui vanemad käivad täiskohaga tööl, siis on keeruline leida vaba hetke, kus terve perega midagi ühiselt ette võtta.

Kui sinul ja su kaaslasel ei ole veel lapsi, siis enamasti on töö kõrvalt võimalik leida piisavalt aega, et kahekesti koos aega veeta, kirjutab Yourtango. Pärast laste saamist võib suhte dünaamika oluliselt muutuda ning tuleb arvestada rohkemate inimeste soovide ja vajadustega. Kuidas muuta oma perekonda lähedasemaks ning kasutada aega võimalikult optimaalselt?

1. Minge kodust välja!

Ilusate ilmadega on soovitatav minna toast välja ja nautida võimalikult palju aega värskes õhus. Minge tehke pikniku või jalutage lähedalolevas pargis. Suvisel ajal on väga palju erinevaid viise, kuidas igas vanuses inimestele leida ühiseid tegevusi. Lisaks tõelisele lõbutundele ja paremale tervisele võimaldab koos värskes õhus viibimine perekonda tunduvalt lähedasemaks muuta.

2. Proovige koos uusi tegevusi

Tore on võtta terve perega eesmärgiks midagi uut ära õppida või mingit uut tegevust proovida. Paljusid tegevusi on võimalik sealjuures jagada ka lastega. Inspiratsiooni saamiseks võib tutvuda huvikeskustes pakutavate peresõbralike spordialade ning tantsu- ja kunstitundidega. Või siis leidke muu ühine huvi, millega perega koos saate tegeleda.

3. Jagage juba olemasolevaid hobisid

Igal perekonnaliikmel on oma isiklikud huvid ja ka neid on tore omavahel jagada. Niimoodi on võimalik muuta perekonda lähedasemaks ning pereliikmed oskavad teineteist paremini hinnata ja mõista. Lapsed saavad kindlasti midagi uut lapsevanematele õpetada ja lapsevanemad samamoodi lastele.

4. Laiselge kodus

Kuigi esimeses punktis soovitati värskes õhus aega veeta, siis alati ei ole ka koju jäämine halb mõte. Kui tõesti kuhugi minna ei viitsi ja õues on halb ilm, siis veetke kvaliteetaega kodus − vaadake koos filmi või mängige lauamänge. Ka paljud tubased tegevused võivad perekonda lähedasemaks muuta.

5. Looge koos uusi traditsioone

Lisaks kalendripühade ja sünnipäevade tähistamisele võite oma igapäevaelu põnevamaks muuta oma perekonna enda traditsioonide ja tähtpäevade tähistamisega. Need võivad olla ka harjumused, millest kinni peate, näiteks lähete iga aasta perega kuhugi uude kohta puhkama või käite kord kuus bowlingut mängimas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles