Toit nagu seiklus ümber ilma

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomingulise kokakäega: peakokk Hardi Nurmise pott on praegu Lihavõttesaare päralt.
Loomingulise kokakäega: peakokk Hardi Nurmise pott on praegu Lihavõttesaare päralt. Foto: Toomas Tatar

Kõue mõisa restorani Kaheksa Jalga peakokk Hardi Nurmine astub kunagise maailmarändurist mõisahärra Otto von Kotzebue jälgedes, pakkudes külalistele maitseid mitmelt mandrilt.

Juulikuus peatub uuendusliku meele ja virtuoosliku käekirjaga peakoka Hardi Nurmise menüü Lihavõttesaarel, kuhu omaaegne Kõue mõisnik, kuulus maadeavastaja ja meresõitja Otto von Kotzebue ühel oma kolmest ümbermaailmareisist sattus.

Lihtne ja suviselt kerge, kuid ahvatlevalt värvikirju Rapa Nui (kohaliku rapanui keeles Lihavõttesaar) salat on üks roogadest, mis selle Vaikse ookeani saare maitseid kosmopoliitse ja õrnalt boheemliku õhustikuga mõisa restoranisaali toob.

«Magusmahlane suvetomat pluss selle magusust esile toov apelsin või punane greip, maitseid siduv avokaado, lisaks veel punane tšilli, koriander, murulauguõied, laimimahl, mandel, balsamico, Havai roosa sool ja värskelt jahvatatud must pipar,» loetleb Hardi üles põhilise, millest tema Lihavõttesaare salat sünnib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles