Mida teha, kui tahad olla vormis, aga vihkad sporti?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sport ei ole paljudele inimestele meeltmööda. Paljudel lihtsalt ei ole tekkinud armastust sportlike tegevust vastu, aga samal ajal tahaks ikkagi näha hea välja ja keha vormis hoida. 

See artikkel ei ole mõeldud suurtele trenniarmastajatele või professionaalsetele sportlastele. Genius Beauty annab nõu, mida teha, kui tahad olla vormis, aga samal ajal kannatad laiskuse käes ning ei taha sporti teha:

1. Tee omale võimalikult lühikesed treeningud

Vormis püsimiseks piisab kolmest pooletunnisest või tunnisest treeningust nädalas. Kuid see võib osade inimeste jaoks olla ikka liiga pikk aeg ja väsitav. Selle pärast oleks mõistlikum teha igapäevaselt võimalikult lühikesi treeninguid, mis kestaksid näiteks 7-15 minutit. Pigem teha iga päev veidi trenni kui kolm korda nädalas pikemalt. Internetis on saadaval palju lühikesi treeningkavasid, millele tasub pilk peale visata.

2. Vali endale meelepäraseid tegevusi

Ürita valida omale sellised füüsilised tegevused, mis ei ole sulle niivõrd vastumeelsed. Kuigi osad inimesed võivad rääkida, et jõusaalis käimine on tõhusam trenn kui jalgrattaga sõitmine, siis tuleb ikkagi valida see tegevus, mis sulle endale isiklikult rohkem meeldib. Trennist saad kõige rohkem kasu siis, kui sa seda tehes oled heas tujus ja õnnelik. Kindlasti tasub füüsilist tegevust tehes kuulata ka muusikat, sest siis on kindlasti palju meeldivam ja lõbusam liikuda.

3. Hoolitse oma mõttetöö eest

Paljudele inimestele ei meeldi sport, sest nad arvavad, et see on igav. Nad on harjunud tegema palju mõttetööd, omandama uut informatsiooni ja leidma probleemidele lahendusi. Füüsilise tegevuse ajal töötavad aga enamasti lihased, mitte aju. Mõistusel hakkab igav ja ta tahab, et trenn võimalikult kiiresti lõppeks. Selle vältimiseks tasub kuulata füüsilise tegevuse ajal kas mingit huvitavat raadioprogrammi või vaadata võimalusel jõusaalis trenažööri peal joostes telekat.

4. Ära sea liiga suuri eesmärke

Osad inimesed saavad teiste vormis inimeste kehade vaatamisest motivatsiooni juurde, aga tihti võib see hoopis tahtmist trenni teha vähendada. Seega sea omale mõistlikud ja teostatavad eesmärgid lähitulevikuks. Isiklike eesmärkide poole püüdlemine annab sulle enesekindlust juurde ning võib tekitada lausa kire spordi vastu. Lisaks võib mõjuda motiveerivalt oma jooksusammude või trennimarsruudi jälgimine nutirakenduste abil.

5. Ole oma igapäevaelus aktiivsem

Kes ütles, et vormis püsimiseks peab tingimata ennast jõusaali lukustama? Kui sulle ei meeldi trenni tegemine, siis püüa oma igapäevaelus võimalikult palju liikuda. Näiteks kasuta treppe liftide asemel ja käi lõunapausil jalutamas. Miks mitte vahetada ka auto jalgratta vastu? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles