Kuidas saavutada raseerides paremaid tulemusi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvel soojade ilmadega tekib tahtmine oma jalgade, kaenlaaluste ja bikiinipiirkonna eest hoolt kanda. Siiski võib duši all žiletiga raseerimine olla omaette kunst.

Kui tahad hoida oma jalad, kaenlaalused ja bikiinipiirkonna sileda ja pehmena, siis tasub raseerides järgida neid Good Housekeepingu näpunäiteid:

1. Puhasta oma žiletti beebiõliga

Tänu sellele on  žileti eluiga pikem ja sellega on pehmem raseerida.

2. Vaheta vesi beebiõli vastu

Kui paned oma jalgadele enne raseerimist beebiõli või kookosõli, siis žiletiterad libisevad sujuvamalt ja nahk saab hästi niisutatud.

3. Leevenda raseerimisel tekkinud ärritust piimja veega

Ärrituse leevendamiseks sega kokku pool klaasi piima ja pool klaasi vett ning tupsuta sellega nahka.

4. Peata veritsust vaseliiniga

Tihti võib jalgu raseerides kogemata žiletiga sisse lõigata. Sel puhul on soovitatav panna haava peale vaseliini, et veritsemine järgi jääks.

5. Vaheta žiletitera

Žiletitera on soovitatav vahetada vähemalt pärast kümmet kasutuskorda, kuigi paljud seda siiski ei tee.

6. Vaheta bikiinipiirkonna jaoks žiletti

Proovi kasutada bikiinipiirkonna raseerimiseks meestele mõeldud žiletti − need võivad olla isegi paremad kui naiste omad.

7. Jäta raseerimine viimaseks

Kui lähed duši alla, siis tasub jätta raseerimine kõige viimaseks tegevuseks, sest siis jõuavad karvad veega pehmemaks muuta, tänu millele raseerimine põhjustab vähem ärritust.

8. Tee lühikesi tõmbeid

Sa lõikad väiksema tõenäosusega endale sisse, kui teed raseerides žiletiga lühikesi tõmbeid ja väldid olukorda, kus karvad ummistavad žileti ära.

9. Raseeri vastu karva

See annab raseerimisel kõige siledama tulemuse. Kui sul on väga tundlik nahk, siis tasub raseerida vaheldumisi: üks tõmme vastu karva, teine tõmme karvade kasvamise suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles