Mida söövad toitumisnõustajad, kes tahavad kaalust alla võtta?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikusöögiks muna.
Hommikusöögiks muna. Foto: SCANPIX

Küllusliku puhkuse või ka mõne rikkalikuma õhtusöögi järel võid tunda, et keha vajab midagi kergemat. Ka väga teadlikud toitujad võivad enda õpetuste vastu eksida ja mõnikord üle süüa. Võrreldes tavalise inimesega on vahe vaid selles, et toitumisnõustaja teab kohe, kuidas tervislikul viisil saleneda.

Hello Healthy uuris tunnustatud toitumisnõustajatelt, mida nad ise süües silmas peavad, kui tahavad pisut maha võtta.

Angela Lemond: «Ma jälgin, et eine sisaldaks vajalikus koguses valke - eriti hommikul. Inimesed söövad hommikul liiga vähe valke. Mune on hakatud taas rohkem hindama ja need maitsevad väga hästi segatult tumeroheliste ja punaste aedviljadega, millele saab juurde lisada värsket mozzarella juustu. Võta veel juurde marjasegu ja sul on imeline hommikusöök. Nimelt näitas üks värske uurimus, et piisav valgukogus hommikul aitab kogu ülejäänud päeva jooksul söögiisu taltsutada.»

Rebecca Scritchfield: «Kui ma ei tunne end eriti hästi, siis on selle taga enamasti unepuudus. Seepärast söön ma lisaks tavapärasele magamamineku-vahepala kuivatatud kirssidest ja Kreeka pähklitest, milles sisalduv melatoniin aitab mul uinuda ja hoiab näljahormoonid kontrolli all.»

Kathleen Zelman: «Mina sõltun pähklitest, tomatimahlast, popkornist ja teest. Hommikusöögiks söön marjadega Kreeka jogurtit, lõunaks salatit, vahepalaks joon tomatimahla või söön popkorni ning magustoidu asemel joon teed. Minu ainus patt on klaasike veini õhtusöögi kõrvale.»

Kate Geagan: «Ma teen omale rikkaliku Tuscani valge oa suppi, mis on pilgeni täis värsket salatit nagu spinat või lehtkapsas ja viilutatud vegan vorsti… Mulle väga meeldib see supp, sest selles on palju valke ja rikkalikult taimedel põhinevaid toitaineid (kiudaineid, foolhapet ja antioksüdante). See supp on fantastiline lohutustoit, mis täidab kõhtu väheste kaloritega.»

Marie Spano: «Ma asendan kõik maiustused puuviljadega ja teen toidud väga lihtsaks - kastmete ja segutoitude asemel kasutan maitsestamiseks maitsetaimi ja vürtse. Lisaks piiran saia, küpsiste ja teiste sarnaste süsivesikurikaste toitude söömist, sest need on toidud, mida kipun kõige tõenäolisemalt üle sööma. Need asendan mingi vilja ja valgu kombinatsiooniga (õunad maapähklivõiga, sulatatud juust aurutatud aedviljadega).»

Tara Gidus: «Kuna minu suurim nõrkus on maiustused, siis piiran šokolaadi, jäätise ja teiste väga kaloririkaste toitude söömist. Asendan need marjadega segatud Kreeka jogurti või värskete puuviljadega, et magusaisu rahuldada. Lisaks jälgin pingsamalt portsjonite suurust. Võin ka lihtsalt osa toitu taldrikule alles jätta või tõsta taldrikule rohkem aedvilju kui kaloririkkaid toitusid.»

Regan Jones: «Toitumisnõustajana jagan kindlalt seisukohta, et ükski toit üksi pole kaalutõusus süüdi, kuid enda puhul olen märganud, et vöökoht hakkab tahtmatult paisuma, kui söön liiga palju suhkrut ja tarbin hommikusöögiks liiga vähe valke. Kui märkan, et on aeg midagi piirama hakata, siis alustan näiteks sellest, et võtan Kreeka jogurti tavalise maitsestatud jogurti asemel, mis mulle väga maitseb. Hommikusöögile lisan ühe muna, kas kõvaks keedetult või omletina. Need on väga väikesed muutused, aga mõjutavad oluliselt seda, kui näljane ma enne lõunat ja lõunasöögi ajal olen.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles