Miks läheb küüslauk praadides kiiresti kõrbema?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud toiduained maitsevad paremini, kui neid on grillil või pannil veidike kõrvetatud – mõtle näiteks lihalõigu või ribide peale –, kuid küüslauk pole kindlasti üks neist toiduainetest. Küüslauk isegi ei pruunistu, vaid läheb kohe kõrbema. Kõrbenud küüslaugu maitse pole aga kõige parem ja võib terve roa rikkuda.

Küüslauku võib ilma koorimata ahjus röstida (Scanpix).
Küüslauku võib ilma koorimata ahjus röstida (Scanpix). Foto: SCANPIX

Aga küüslauk ei kõrbe sugugi ainult sellepärast, et kokk on veidike hajameelne. Küüslauk võib väga kiirelt muutuda kollakast mustaks ja põhjuseks on see, et küüslauk sisaldab väga vähe vett, kirjutab Huff Post.

Kuna küüslauk on praadimise jaoks tavaliselt tükkideks lõigatud või riivitud – ja arvestades küüslauku madalat veesisaldust –, pole mingi ime, et see kõrbeb üsna kiirelt.

Seetõttu on väga paljudes retseptides rõhutatud, et sibulat ja teisi koostisosi tuleb praadida seni, kuni need on muutunud pehmeks ning alles siis võib lisada küüslaugu. Kui üritad sibulat ja küüslauku korraga praadida, võid kindel olla, et küüslauk kõrbeb ära.

Küüslaugul kulub kõigest 0,5-2 minutit selleks, et oma töö ära teha. Kui kohtled küüslauku õigesti, lisab see su toidule kindlasti maitset. Kui ei, võib see kogu roa rikkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles