Köögiviljad, mida ei tasu hoida külmkapis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljudel inimestele meeldib osta poest värskeid toiduaineid, et toituda tervislikumalt. Kuid paljud neist ei tea, kuidas puu- ja juurvilju säilitada, et nendest võimalikult palju häid toitaineid kätte saada.

Vastupidiselt levinud arvamusele ei tohiks kõiki köögivilju säilitada külmkapis, sest see võib põhjustada paljude köögiviljade kiiremat riknemist, kirjutab GalTime. Mõned köögiviljad, mida kindlasti ei tohiks hoida külmas:

Tomatid

Tomateid säilitavad inimesed kõige enam valesti ning panevad need peale poest ostmist külmkappi. Need sisaldavad palju antioksüdante ja vitamiine, aga neid võib olla ebameeldiv süüa, kui need on külmkapis muutunud liiga pehmeks. Seega tasub tomateid külma mitte panna ja nautida neid toatemperatuuril.

Kartulid

Kartulid võivad säilida kuni kolm kuud kui neid hoitakse 7-12 kraadise temperatuuriga kohas. Kuid paljud teevad vea ja hoiavad neid külmkapis, mis muudab need toiduvalmistamisel tumedamaks ja nende maitse muutub, sest tärklis hakkab muutuma suhkruks. Kui hoiad neid toatemperatuuril sahvris, siis peaks need säilima paar nädalat.

Sibulad

Sibulad on väga maitsvad ja mitmekülgsed köögiviljad ning tundub, nagu säiliks need igavesti. Kuid mitte siis, kui hoiad neid külmkapis. Niiskus põhjustab sibulate mädanemist, seega neid peaks säilitama jahedas ventileeritud kohas, näiteks keldris, kus on temperatuur neli kuni kümme kraadi. Kui need hakkavad võrseid ajama, siis on tõenäoliselt liiga soe; kui aga need hakkavad mädanema, siis on tõenäoliselt liiga külm.

Avokaadod

Avokaadosid on nendest köögiviljadest kõige keerulisem säilitada. Kui sa ei hoiusta neid kasulikke ja maitsvaid puuvilju õigesti, siis on nende peale kulutatud raha raisatud. Poodides ei pruugi nad olla päris küpsetena müügil ning nad on ideaalselt küpsed väga lühikest aega. Külmkapis hoides ei muutu need küpseks, seega tasub neid hoida kiiremini küpsemiseks paberkotis ja toatemperatuuril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles