Kui palju peaks trenni tegema pärast suviste lemmiksöökide tarbimist?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Maitsvad toidud ja joogid võivad ju vaid hetkeks suus olla, kuid sinu kehasse võivad need jääda püsima üsna pikaks ajaks. Treener Pamela Lai sõnul tasuks mõelda kaks korda enne, kui tellid kohvikus mõne maitsva kohvijoogi, milles on palju suhkrut ja mida ehib veel kõrge vahukoorekroon.

Kui palju tuleks trenni teha pärast hamburgeri või kartulisalati söömist? Kui pika treeninguga on võimalik ära põletada jääkohvis olevad kilokalorid? Daily Mail vahendab Pamela Lai nõuandeid.

Hamburger

Suvel ei viitsi keegi köögis süüa teha, sest väljas grillida on palju mõnusam. Tavalise grill-liha ja vorstikeste asemel võiks vahelduseks valmistada hamburgereid. Aga kui palju kilokaloreid võib ühes koduses burgeris olla? Pamela Lai sõnul sisaldab tavaline kodune hamburger umbes 350 kilokalorit. Neist kaloritest vabanemiseks tuleks näiteks jõusaalis jalgratta peal vändata umbes 30 minutit.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Magus jääkohv

Suvel on paljudes kohvikutes üheks menukaks joogiks jääkohv, mille sees on sageli suhkur, maitsestatus siirup ja mida ehib vahukoor. Ühe taolise kohvijoogi kalorisisaldus võib ulatuda kuni 300 kilokalorini. Neist kaloritest aitab vabaneda näiteks tunniajane tantsuaeroobika trenn.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Jäätis

Jäätise kalorisisaldus sõltub jäätise maitsest. Klassikalises vanilje- või šokolaadijäätises võib olla umbes 290 kilokalorit. Kilokalorite põletamiseks tuleks teha näiteks 50 hüppega kükki (vahepeal on lubatud teha puhkepaus).

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Kartulisalat

Kartulisalat on lisaks toorsalatile üks suviste pidude suuri lemmikuid. Kartulisalati koostisosadest on just majonees see, mis muudab salati kalorirohkeks. Näiteks paar supilusikat majoneesi sisaldab umbes 250 kilokalorit. Nende kilokalorite põletamiseks tuleks sangpommi 120 korda enda ette tõsta (alustad poolkükis ja hoiad sangpommi jalgade vahel, seejärel liigutad sangpommi enda ette umbes õlgade kõrgusele).

Foto: Toomas Huik
Foto: Toomas Huik Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles