Naistel suureneb motivatsioon teha trenni enne eksiga kohtumist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tihti on väga raske leida motivatsiooni, et teha trenni või järgida teatud toitumiskava. Kuid vahel võivad vägagi üllatavad asjad suurendada naiste tahtejõudu.

Suurbritannias uuriti, mis suurendab naiste motivatsiooni trenni teha kõige enam, vahendab Female First. Selgus, et 51 protsenti naistest on valmis kinni pidama oma treening- ja toitumiskavast, kui neil on plaanis oma endise partneriga lähiajal kohtuda või kokku sattuda. Üllatavalt ainult 39 protsenti on valmis vormi saama oma pulmapäevaks.

Näiteks kui tulemas on sünnipäev, kuhu on minemas ka naise endine partner, siis tahab ta tema jaoks võimalikult hea välja näha, et talle näidata, millest ta on ilma jäänud. Lisaks on tahtmine näha oma eksi uuest kallimast parem välja. Naistel on ka soov saada võimalikult vormi, et endast siis pilte teha ja sotsiaalmeediasse postitada, kus eks neid näha võib. Nad tahavad näha vallalisena võimalikult head välja, et ennast hästi tunda ka peale lahkuminekut. Mõned julged naised tahavad lausa oma eksi tagasi võita ning hakkavad selle nimel trenni tegema.

Füüsilise tegevuse ja tervise spetsialist Stuart Biddle ütleb, et suurenenud motivatsioon on tihedalt seotud enesekindlusega, mida võib saada juurde ka eksi peale mõtlemisega. «Enesekindluse suurenedes tõuseb ka motivatsioon, mis aitab saavutada endale püstitatud eesmärke,» ütleb dr. Biddle. «Kaks peamist motivaatorit on endale sarnaste inimeste edu nägemine ning kelleltki tunnustuse saamine, mis võib seotud olla ka eelmiste kallimatega.»

Enne eksiga kohtumist trenni tegemine on kõige populaarsem 25-35 aastaste naiste hulgas. Kuid samas ka osad viiekümnendates naised tahavad enne plaanitud eksiga kohtumist ennast vormi saada. Naised alustavad treeninguga keskmiselt kuus nädalat enne eelmise partneriga kohtumist, sest siis on tulemusi suure tõenäosusega ka näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles