Kui tihti peaks rinnahoidjaid pesema?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud naised on kindlasti mõelnud, kas mitu päeva järjest võib kanda ühte ja sama rinnahoidjat. Kui aluspükse vahetatakse igapäevaselt, siis sama reegel ei pruugi kehtida rinnahoidjate puhul.

Rinnahoidjate pesemise kohta jagavad näpunäiteid Good Hosekeepingu eksperdid.

Rinnahoidjat ei tohiks peale igat kandmist pesta

Halb uudis neile, kes armastavad pesu pesta – rinnahoidja liiga tihti pesemine võib rohkem tuua kahju kui kasu. «Rinnahoidjate liiga tihti pesemine võib kahjustada selle elastsust, mis on rindade korraliku toestuse jaoks vajalik,» ütleb tekstiililabori tooteanalüütik Lexie Sachs.Kui rinnahoidja kaotab oma kuju, siis ei pruugi see enam rindu nii hästi hoida.

Rinnahoidjaid on mõistlik kolm või neli korda enne pesemist kanda, kui sa just ei higista väga palju

«Väga normaalne on rinnahoidjat kolm-neli korda enne pesemist kanda, kuid see oleneb ka sinu aktiivsusest,» ütleb Sachs. «Kui sa oled terve päeva palavaga väljas ja higistad palju, siis võib muidugi rinnahoidjat ka varem pesta. Kui aga kannad seda päevas korraga ainult mõned tunnid, siis võib pesemist ka edasi lükata. Pesemine hävitab rinnahoidjasse kogunenud bakterid ning mida rohkem sa higistad, seda tihemini on soovitatav rinnahoidjat ka pesta.»

Ära muretse liialt rinnahoidja vahetamise pärast

«Sul võiks olla mitu rinnahoidjat, mida vaheldumisi kanda, et vältida rinnahoidja liigset kulumist. Kuid igal juhul võib ühte ja sama rinnahoidjat paar päeva järjest kanda,» räägib Sachs. «Kui võtad rinnahoidja ööseks ära, siis peaks olema piisavalt aega, et see saaks oma kuju taastada.»

Alati järgi hooldussilti

Üldiselt on soovitatav pesta rinnahoidjaid pehme veega, et hoida neid heas korras, aga alati tasub vaadata ka hooldussilti. Kui sa otsustad pesta rinnahoidjat pesumasinas, siis tuleb valida võimalikult õrn programm. Lisaks on soovitatav neid pesta spetsiaalses kotikeses – nii ei kaota need oma vormi ja rinnahoidjate haagid ei kahjusta teisi rõivaid.

Väldi kuivatit

«Soovitan kuivatada rinnahoidjat tavalise pesuresti peal,» ütleb Sachs. «Kuivati soojus võib kahjustada rinnahoidja kuju ja elastsust ning põhjustada väljavenimist.»

Hoiusta rinnahoidjaid õigesti

Rinnahoidjad tuleks sahtlisse panna võimalikult korralikult. Kui need lähevad sahtlis lömmi või kortsu, siis võib nende kuju pikapeale moonduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles