Pangas on töötajatel keelatud ööklubirõivaid kanda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangas töötades ranna-, ööklubi ja spordirõivastust kanda ei tohi.
Pangas töötades ranna-, ööklubi ja spordirõivastust kanda ei tohi. Foto: SCANPIX

Eesti pankades on töötajate riietusele kehtestatud kindlad reeglid nagu ööklubirõivaste kandmise keeld. Valitsusasutustes on ainsaks nõudmiseks korrektne väljanägemine.

Valitsuskommunikatsiooni direktori asetäitja Martin Jaško sõnul valitsuasutustes kirjalikku regulatsiooni sobiva riietuse kohta ei ole. Ta lisas, et ametnik peab olema riietatud korrektselt ning vastavalt ametipositsioonile.

Jaško leidis, et «korrektne rõivastus» määrab piisavalt selgelt töötajatele sobiliku stiili. «Kui on tegemist esindusfunktsiooni või juhtiva tasandiga, siis peab riietus vastav olema, aga paberil seda kirjas ei ole.»

Ukraina valitsusasutustes kehtestatud piiranguid töötajate riietusele kommenteerides märkis Jaško, et iga riik vaatab ise, kuidas regulatsioone sätib, kuid Eestis taolisi eeskirju vaja ei ole.

Samuti ei mainita Riigikogu kodu- ja töökorraseaduses kordagi ametikohale sobivat riietust.

SEB kommunikatsioonijuht Silver Vohu märkis seevastu, et SEB kontorivõrgus on riietus reguleeritud kirjalikult ja vastavalt hooajale kantakse kas suvist või talvist vormiriietust.

Klienditeenindusega otseselt mitte kokku puutuvad inimesed kannavad üldjuhul korrektset riietust, kuid täpsemaid piiranguid nagu näiteks seeliku pikkus Vohu sõnul sätestatud pole.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask kinnitas samuti, et panga eesliini töötajad, kes puutuvad otseselt klientidega kokku (näiteks kontorites tellerid) on riietatud ühtsesse vormi. Vormi komplekt on kokku pandud nii, et rõivastust saab vastavalt kliimale kombineerida.

Swedbanki töötajad, kes klientidega kokku ei puutu, saavad enda riietust valida ise. Siilivask lisas, et riietusstiil on pangas siiski pigem konservatiivne ning kehtib kokkulepe, et ranna-, ööklubi-, spordirõivastust ja muud sarnast tööajal ei kanta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles