Soovitusi, kuidas leida karjääri ja armuelu vahel tasakaalu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Karjääri tegemine ei ole kerge ning võtab palju pühendumist. Samal ajal suhtes olemine võib tunduda eriti keeruline, sest nii su kallim kui ka töö vajavad mõlemad tähelepanu.

Kuid tegelikkuses ei pea ühest nendest loobuma ning võimalik on omada edukat karjääri ja olla samal ajal armastavas suhtes. YourTango annab nõu, kuidas leida tasakaalu armuelu ja karjääri vahel:

1) Sea prioriteete

Mõnikord elu sunnib meid valima kahe asja vahel ning sellistes olukordades on vajalik õppida prioriteete seadma. See ei tähenda ohverdamist, vaid oma tegevuste kohandamist. Oluline on eristada,millal vajab karjäär ja millal suhe rohkem tähelepanu ning vastavalt sellele ka käituda.

2) Hoia karjääri ja suhet lahus

Iga inimese unistus on omada edukat karjääri ja samal ajal olla õnnelikus suhtes. Oluline on aga neid lahus hoida – see tähendab, et kui oled tööl, siis keskendud ainult tööle ning vabal ajal pühendud oma armuelule. Ära lase oma armuelul segada karjääri või vastupidi.

3) Planeeri oma aega

Peamine põhjus, miks karjäär või suhted lagunevad on see, et nendele pühendatakse liiga vähe aega. Edukad karjääriinimesed, kes on ka armastavas suhtes teavad, et seda saab vältida veidike etteplaneerimisega. Kui sinu töö nõuab kuu lõpus palju ületunde, siis planeeri kuu alguseks oma kallimaga rahulik nädalalõpp, mil saate koos aega veeta.

4) Ole ühenduses

Sotsiaalvõrgustikud on olemas selleks, et inimesed saaksid üksteisega paremini kontakti hoida. Võta töö juures olles viis minutit vaba aega, et saata oma kallimale Facebookis sõnum või postita midagi tema seinale. Kindlasti ei tohiks hakata kirjutama pikka kirja, sest siis juba oleks tööaeg häiritud. Kuid kas või väike sõnum annab kallimale märku, et hoolid ja mõtled tema peale.

5) Tea, millal lõpetada

Kui saad aru, et töö või suhe enam ei paku sulle midagi ning selle arvelt saab kannatada ka teine valdkond, siis tuleb osata asju lõpetada. Kui pead veetma palju aega tööl ning sind teeb pidevalt kurvaks, et ei saa olla piisavalt oma kallimaga koos, siis tasub mõelda, kas see kõik on seda väärt. Või kui hoopis suhe takistab sinu karjäärivõimalusi ja see teeb sind kurvaks, siis võib-olla ei ole see suhe sinu jaoks päris õige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles