Kas ja millal tuleks grilli puhastada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suve ja jaanipäeva lahutamatuks osaks on grillimine. Suve saabudes võetakse grill garaažist välja, tõmmatakse kergelt lapiga nähtavast mustusest puhtaks ja hakatakse selle peal süüa tegema. Aga kuivõrd hügieeniline see on?

Grillimine on üks kergemaid ja tervislikumaid viise, kuidas süüa teha – see lisab toidule hea meki ilma rasva ja kalorite lisamisega, kirjutab Women's Health Magazine. Kuid kas ei tundu ebahügieeniline panna oma toit metallresti peale või metallvardasse, mis on sul eelmisest suvest saadik seisnud? Või kui tegemist on avaliku grillimiskohaga, siis panna toit sellise grillresti peale, mida on kasutanud paljud võõrad inimesed?

Head uudised: see ei ole tegelikult nii ebahügieeniline kui võib tunduda. Grillimise ajal tekkiv kuumus hävitab kiiresti kõik mikroobid, mis on tekkinud selle ajal, kui grilli kasutatud pole, ütleb mikrobioloogia ja immunoloogia õppetooli juhataja Albert Einsteini meditsiinikoolis. Seega kuumus desinfitseerib grillresti enne, kui toit selle pinnaga kokku puutub.

Kui grillimiseks kasutatav grill on juba aastaid vana ning silmnähtavalt määrdunud, siis selle peal tehtud söök ei pruugi olla siiski kõigi jaoks väga isuäratav. Selleks, et toidule ei jääks väga mustal grillil veidrat kõrvalmaitset, on soovitatav restid grillharjaga puhtaks kraapida. Kui ei ole aega seda teha, siis võib grillimiseks kasutada ka fooliumit. Enne grilli puhastamist tasub ajada grill korraks kuumaks, et kõrge temperatuur aitaks mustusest kiiremini lahti saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles