Nippe linnuliha grillimiseks

FOTO: SCANPIX

Rannamõisa linnulihablogi perenaine Ragne Värk jagab annab paar nõuannet, kuidas õrnakoelist linnuliha grillida, et see jääks mahlane ja maitsev. 

  • Kasuta grillimisel jahutatud liha 
  • Kui oled algaja grillija, siis kasuta nahaga kanaliha. Kananahk on rasvane ning tänu sellele säilivad mahlad lihas paremini.
  • Kanaliha on õrnakoeline ning seetõttu vajab pehmemat ja kergemat marinaadi – tugevamaitselised äädikamarinaadid sobivad teistele lihaliikidele
  • Kanaliha on taine ning võib küpsedes kuivaks muutuda. Sool tekitab samuti kuivust, seetõttu maitsesta marinaadi kastetud kanaliha (vajadusel) soolaga vahetult enne grillimist
  • Lase grillitud kanalihal peale küpsemist kindlasti umbes 10 minutit jahtuda fooliumi sees või kaanega kaetud kausis. Nii kinnituvad lihamahlad ning tulemus jääb mahlasem.
Tagasi üles