Miks eelistavad mõned mehed blonde ja mõned brünette?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tuntud laulja Bruce Springsteen on öelnud, et brünetid on toredad ja blondidega on lõbus, aga kui peab valiku tegema, eelistab tema punapäid. See lause näitab hästi, et juuksevärvi eelistus sõltub suuresti sellest, mis kellelegi meeldib.

Me teame, et osale inimestele meeldivad brünetid juuksed ja osale blondid, aga üsna raske on täpselt kindlaks teha, millest on see valik ajendatud. Palju on vaieldud selle üle, milline juuksetoon on kõige ilusam, aga tegelikult pole sellele küsimusele ühest vastust, kirjutab Elite Daily.

Blond

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Mõned arvavad, et blondid juuksed sümboliseerivad universaalselt ilu, kuid see ei ole puhas tõde. Leidub neid, kelle arvates on blondid kiharad tõesti ilusad, kuid see ei tähenda, et blond juuksetoon oleks teistest mingil moel parem.

Blondide juuste ja sinise silmadega inimesed võivad olla ühiskonnas teistest paremal positsioonil puhtalt sellepärast, et nad näevad head välja. Ka aastasadu tagasi arvati, et blondid juuksed ja sinised silmad on head omadused, seega alati sooviti, et järeltulija oleks õnnistatud just nende tunnusjoontega. 

Lisaks sellele, et blondid juuksed võivad olla mingil määral päritavad, on veel mitmeid aspekte, mis pole seotud geenidega, kuid mis muudavad heledad juuksed imetlusväärseks. Mehed võivad blondide juustega naisi pidada atraktiivsemaks näiteks seetõttu, et loomulikud blondid juuksed on üsna haruldased: kõigest umbes 2 protsenti maailma rahvastikust on tegelikult blondid. Paleoliitikumi ajal eelistasid mehed blondide juustega naisi seetõttu, et blondid «eristusid selgelt rivaalidest». Nüüdisaegsed mehed võivad oma valiku teha suures osas samal põhimõttel.

Brünett

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Kui blondid juuksed sobivad hästi heledama jumega naistele, siis brünetid juuksed sobivad ideaalselt kokku kergelt päevitunud või tumedama jumega. Tänu sellele näevad brünetid naised sageli ka keskmisest eksootilisemad välja. 

Westminsteri ülikooli teadlased on kindlaks teinud, et kuigi blondide juustega naistele lähenetakse tihemini, peavad paljud naised brünette naisi atraktiivsemaks. Põhjuseks võib olla see, et kuigi blondide juustega naisi reklaamitakse sageli ilusamatena, tehakse tihtipeale nalja blondiinide intelligentsuse arvel. Seetõttu võivad mehed arvata, et blondidele naistele on kergem läheneda, aga kui mees otsib iseseisvat ja intelligentset naist, siis eelistatakse pigem brünette.

Teadlased on tuvastanud ka selle, et blonde naisi peetakse rohkem hädaldavaks ja meeste arvates vajavad nad rohkem tuge kui brünetid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles