Mees ei hooli sellest, kas naisel on hea huumorisoon või mitte

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Psühholoog Gil Greengross on üritanud huumorisoont defineerida järgmiselt: «Kui sa õpid pähe tuhat nalja, siis see ei tähenda, et sul on hea huumorisoon. Huumorisoon on sellest palju peenem.» Aga kas meeste ja naiste huumorisoon on erinev?

Dr Greengrossi definitsiooni järgi on huumorisoone puhul oluline õige ajastus, sest naljakat asja tuleb öelda just õigel hetkel ja õigele inimesele. «Seksistlike naljade rääkimine ruumis, kus on valdavalt naised, ei ole ilmselt hea mõte. Hea huumori jaoks on tarvis kõrget emotsionaalse ja sotsiaalse intelligentsuse taset,» edastab Greengrossi sõnu Elite Daily.

Teadlased on varemgi täheldanud, et huumori ja intelligentsuse vahel on oluline seos: naljakad inimesed on tavaliselt ka üsna targad. Intelligentsus on naiste silmis alati väga atraktiivne olnud, sest see peegeldab oskust töö juures edu saavutada ja muretseda piisavalt vahendeid (st raha), et peret toetada.

Darwini teooria järgi pühendavad naised rohkem aega, energiat ja iseennast lastele, seega nad võivad partneri valiku osas üsna pirtsakad olla. Naised tahavad meest, kes suudaks peret ülal pidada ja raha teenida ehk meest, kes on intelligentne. Seetõttu on naised väga tundlikud nende asjade suhtes, mis viitavad mehe intelligentsusele, näiteks huumorisoon.

Aga kui pöörata olukord teistpidi, pole tulemused sugugi samad. Mehed nimelt ei pea naljakaid naisi intelligentseteks. Veelgi enam, mehi ei puuduta sugugi see, kas naine on naljakas või mitte.

Teadlased uurisid ühe tutvumislehe andmeid ja selgus, et kui mees mainis oma profiilis, et tal on hea huumorisoon, tekitas see naistes huvi. Kui aga naine mainis oma profiilis head huumorisoont, jättis see enamasti mehi külmaks. Küsitlused on näidanud, et kui naised ihkavad oma kõrvale meest, kes suudab neid naerma ajada, siis mehed soovivad leida naist, keda nad suudaks naerma ajada.

Meeste jaoks võib huumorisoon olla vajalikum kui naistele. Nimelt kasutavad mehed ja naised huumorit erineval eesmärgil. Naine võib soovi korral mehe võlumiseks huumorit kasutada, kuid ei pea seda tegema, samas kui mehelt oodatakse hea huumoriga võlumist rohkem kui naiselt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles