Maitsereisid Pakrile privaatkokaga

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarel: laud on loopealsel niidul õhtusöögiks kaetud.
Saarel: laud on loopealsel niidul õhtusöögiks kaetud. Foto: Terje Atonen

Juba teist suve korraldab privaatkokk Kristel Nuume Väike-Pakri saarele maitsereise, kus kohtuvad inimmassidest puutumata saare fluidum, värske mereõhk ja kõrgemat klassi kodune kokakunst. Ehk leiate sellest ka jaaniõhtuks ainest?

Kõigepealt Kurksest paati, nii umbes 10–14-pealise selts- või sõpruskonnaga, siis üle mere Väike-Pakri sadamasse, natuke kõndimist ja oletegi otsekui idüllilises filmikaadris või mõnes häppeningis: keset loopealset niitu ootab pikk laud, valge laudlinaga kaetud. Pärisnõud ja salvrätikud on laual ka, ei mingit plastersatsi. Merevaate saab seltskond pealekauba.

Ning siis nad tulevad – kolm esimest söögikäiku. Privaatkokk Kristel Nuume, kes hoolimata Tallinna teeninduskoolist saadud kokanduse algteadmistest ja restoranipraktikast peab toitu lihtsalt oma hobiks, toob järgemööda lauda röstitud peedid marineeritud sinepiseemnete ja kitsejuustuga, siiatartari rabarberi ja porruvinegretiga, veise-carpaccio Pakri rediste, suhkruherneste ja mündiga. Siis vahepalaks kohalike juhtimisel põgus ringkäik saarel, soovi korral ka traktorikastis. Lõpetuseks veel kaks rooga: tallekarree värskete kartulite ja basiilikukastmega ning küllastumistundeks maasika-mascarpone kook. Mälestuseks kaasa kohalik rannakivi, millele on peale joonistatud kala – kohalike käsitöö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles