Mida panna pitsa peale, et see oleks tervislikum?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Paljud inimesed arvavad, et tervislikult toitumiseks ja kaalu langetamiseks on vaja pitsa söömisest täielikult loobuda. Kuid see ei vasta tõele.

Ka tervislikult toitudes ja kaalu jälgides on siiski lubatud pitsat süüa, kui valida pitsa katteks tervislikumaid alternatiive, kirjutab Youbeauty. Need soovitused aitavad muuta seda paljude lemmik toitu tervislikumaks, samal ajal head maitset säilitades:

Pane pitsa peale ainult köögivilju

Kattes oma pitsa erinevate vitamiini- ja mineraalirikaste köögiviljadega nagu brokoli, paprika või spinat, muutub see traditsiooniliselt rasvane toit tunduvalt tervislikumaks. Köögiviljad sisaldavad ka palju kiudaineid ning seega saab kõht kiiremini täis. Lisaks on neid võimalik mitmel erineval viisi maitsestada, mis muudab selle söömise ka nauditavaks.

Vali ainult üks liha

Kui siiski oled lihasõber, siis tasub tervislikuma pitsa nimel piirduda ainult ühe lihatootega. Mõtle, millise lihatoote maitse sulle kõige rohkem meeldib ja lisa ainult seda koos köögiviljadega pitsa peale. Lihale on heaks alternatiiviks näiteks seened, millel võib olla lihalaadne maitse ja tekstuur. Samuti sisaldavad need vähe kaloreid ja on toitaineterikkad, sisaldades näiteks palju D-vitamiini.

Loobu rohkest juustust

Kui sa teed kodus ise pitsat, siis võid tervislikuma alternatiivina kasutada tavalise juustu asemel lahjat juustu või mozarella juustu. Restoranis pitsat süües võid paluda, et sinu pitsale ei pandaks väga palju juustu.

Katseta erinevate salatilehtedega

Teada on fakt, et köögiviljad on tervislikumaks pitsakatteks kui rohke juust ja liha. Ole loominguline ja proovi pitsa peale panna ka rohelisi maitsetaimi ja salatilehti, mida tavaliselt süüakse salatina kõrvale. Näiteks sobivad pitsa peale imehästi rukola, spinat ja lehtkapsas. Need lisavad värvi, maitset ning palju vitamiine ja mineraale.

Väldi liigseid kaloreid

Ära pane pitsa peale eelnevalt paneeritud või praetud liha ja köögivilu. Nii säästad ennast lisa kaloritest ja rasvast. Lisaks ei tasu pitsat süüa koos mõne rasvase kastmega, kui pitsa ise juba sisaldab palju maitsvaid asju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles