Neli asja, mida naeratus võib su tuleviku kohta ennustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me kõik teame, et naeratamine muudab meid teiste silmis atraktiivsemaks, aga kas naeratamine võib meie kohta midagi reeta? 

Teadlased uurisid erinevaid naeratusi – koolilõpufotodel, spordivõistlustel ja igapäevaelus –, et kindlaks teha, kas naeratus võib tuleviku kohta midagi paljastada, kirjutab RedBook.

  • Armuelu

Teadlased analüüsisid ülikooli lõpetamisel tehtud fotosid ja valisid välja naised, kel oli fotodel lai naeratus, mis jättis mulje, et need naised olid siiralt õnnelikud. Seejärel võtsid teadlased nende naistega ühendust – kusjuures lõpetamisest oli möödas umbes 30 aastat – ja selgus, et laia naeratusega lõpetajad olid aastakümneid hiljem oma abieluga rohkem rahul kui need, kes eriti ei naeratanud.

  • Tervis

Eelmises punktis mainitud uuringu käigus vaadeldi ka seda, kas naeratus paljastab midagi tervise kohta. Selgus, et laiema naeratusega naiste eluviisid olid tervislikumad ja nad olid oma tervisega rohkem rahul kui need, kelle naeratus polnud koolilõpufotodel niivõrd silmatorkav.

  • Võiduvõimalus

Ühe uuringu raames analüüsisid teadlased poksijate naeratusi ja tuli välja, et need poksijad, kes naeratasid rohkem enne poksimatši, kaotasid suurema tõenäosusega. Tuleb välja, et konkurente tasuks enne spordivõistlust veidi hirmutada, seega ära naerata neile, vaid mana ette oma kõige tigedam nägu.

  • Õnn

Uuringud on tõestanud sedagi, et siiras naeratus võib suurendada õnnetunnet, aga seda vaid juhul, kui tegemist on tõesti tõelise naeratusega. Teadlased jagasid uuringu käigus bussijuhid kahte gruppi: ühes grupis olid need juhid, kes tervitasid reisijaid teeseldud naeratusega ja teises grupis olnud bussijuhtidel paluti reisijaid tervitades mõelda toredatele asjadele ning neile reageerida. Teises grupis olnud bussijuhid tunnistasid, et nende meeleolu oli parem ja see parandas ka nende produktiivsust. See tõestas, et siiras naeratus võib tuju paremaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles