Seitse asja, mis olulisel määral mürgitavad suhet

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kuigi vahel on suhetes teatud erimeelsused normaalsed, siis teatud asjade vältimisega saab hoida suhet võimalikult terve ja elujõulisena.

Suhtes olles võib kahe indiviidi vahel kindlasti olla teatuid konflikte, kuid neid ei tohiks olla liiga pikalt ja palju. YourTango toob välja seitse asja, mida tuleks tervisliku suhte nimel kindlasti vältida:

1) Suhtes arvet pidamine

Tervislikus suhtes paarid ei pea arvet, kes mida hästi ja mida halvasti tegi. Kõik inimesed eksivad vahel ja oluline on õppida andestama, mitte mineviku vigadest kinni hoida.

2) Pidev pidutsemine ja joomine

Mõõdukas koguses alkoholi tarbimine on vahetevahel normaalne, aga see ei tohiks muutuda teie põhiliseks ühiseks tegevuseks paarina. Kõikidel on erinev alkoholi taluvus ning selle kuritarvitamine võib muuta sinu või sinu partneri hoopis teiseks inimeseks. Kui te käite liiga palju pidudel ja veedate vähe aega kahekesi, siis jääb teievaheline hingeline side nõrgaks.

3) Tülide mittelahendamine

Probleemide eiramine võib hiljem tuua suhtesse suuri mõrasid. Arusaamatuste tekkides võib esialgu tunduda, et tegu on väikese asjaga, kuid ka väikestest probleemidest võivad hiljem tekkida suured tülid. Seega tuleb kindlasti rääkida kõik erimeelsused läbi ning üritada ära leppida.

4) Liiga palju tehnoloogia abil suhtlemist

Pole midagi hullu oma kallimale näiteks armsa sõnumi või meili saatmisest, kuid kui see ongi teie peamine suhtlusviis, siis võib tekkida sellest probleem. Mitte miski ei asenda näost näkku vestlusi ja päriselus koosveedetud aega.

5) Valetamine ja petmine

Usaldus on suhete aluseks ning mitte miski ei mõju suhtele halvemini kui valetamine ja petmine. Suured valed tulevad enamasti alati välja, seega pole mõtet isegi üritada. Lisaks on sul ka endal parem tunne, kui oled oma partneriga alati aus.

6) Liigne armukadedus

Kui partnerid muutuvad iga väikese asja pärast armukadedaks, siis pikas perspektiivis mõjub see suhtele väga halvasti. Armukadedus tühiste asjade pärast näitab ebakindlust ja usaldamatust oma partneri vastu.

7) Eelmistest partneritest rääkimine

Suhtes olles ei tasu rääkida liiga palju oma endistest kallimatest. Eelmiste suhetega võrdlemine mõjub suhetele alati halvasti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles