Kuus põhjust, miks tasub mõelda positiivselt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Positiivne ellusuhtumine võimaldab eluraskustega paremini toime tulla ja olla õnnelikum inimene.

Probleemid ja stress on igapäevaelus tihti vältimatud, kuid nendega saab silmitsi seista erinevat moodi. Genius Beauty soovitab viiel põhjusel olla alati võimalikult positiivse ellusuhtumisega:

1) Ebaõnnestumine on uus algus

Kui sinu elus midagi ebaõnnestub, siis see ei ole teekonna lõpp, vaid algus uutele ja huvitavatele asjadele. Seda usuvad optimistid ning see võimaldab neil vähendada stressi. Kuid kui asjad on halvad ja maailm tundub kole paik, siis võib olla väga raske näha häid asju halvas.

2) Tuju

Pessimistidele ei meeldi tavaliselt teiste inimestega suhelda, nad on skeptilised ja valmistuvad alati ainult halvimaks. Optimistid on rohkem avatud uutele ideedele, kogemustele ja ka inimestele. Selline suhtumine võimaldab neil olla heas tujus ja pikendada eluiga. Uuringud on näidanud, et kui inimest huvitab enda ümber toimuv, siis elab ta ka kauem.

3) Tervis

Negatiivsed tunded mõjuvad meie tervisele halvasti. Illinoisi ülikoolis suure hulga täiskasvanutega läbiviidud uuringust selgus, et positiivse mõtlemisega inimestel oli 76 protsenti suurema tõenäosusega parem tervis. Näiteks oli optimistidel hea veresuhkru- ja kolesteroolitase; nad pühendasid rohkem aega füüsilistele tegevustele ja neil oli normaalne kehamassiindeks. Lisaks suitsetasid positiivse mõtlemisega inimesed tunduvalt vähem kui pessimistid.

4) Hea eeskuju

Optimism, nagu ka pessimism, on nakkav! Positiivse mõtlemisega saab avaldada head mõju ka enda ümber olevatele inimestele ja saad muuta oma lähedasi õnnelikumaks.

5) Parim valik

Positiivsele ellusuhtumisele ei ole ühtegi paremat alternatiivi. Pessimistid ei saavuta elus nii palju kui optimistid ning neil on ka tervis tunduvalt halvem. Optimismid ei näe maailma läbi roosade prillide ja siiski teadvustavad endale elus tekkivaid probleeme, kuid oskavad nendega positiivsust säilitades tegeleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles