Probleemid, millega tuleks kaugsuhtes arvestada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Praegusel ajal on üsna lihtne erinevate linnade või lausa riikide vahel liigelda, seega kaugsuhe ei tohiks kellelegi probleeme valmistada. Kui oled mitu aastat seda ühte ja õiget otsinud, siis ei takista sind ju see, kui ta elab teises linnas. Või takistab?

Lisaks transpordivahenditele on meil olemas ka internet, mille vahendusel saab igal ajal ja põhimõtteliselt igas kohas ühendust võtta. Kõlab ju toredasti, kas pole? Kui teil pole võimalik muud moodi suhtes olla, siis tasub kaugsuhet kindlasti proovida, ent enne tasuks arvesse võtta mõningaid probleeme, mis võivad sellise suhte puhul esineda, kirjutab Psychology Today.

1. Aeg ja raha

Inimesed virisevad sageli, et neil kulub tööle ja töölt koju jõudmiseks palju aega. Sellest võib järeldada, et kiire elutempo on meid muutunud kärsituks ja keegi ei soovi vabatahtlikult autos, bussis või lennukis aega veeta. Kaugsuhte alguses ei pruugi see sinu jaoks probleemiks olla, kuna sa mõtled vaid oma kallima nägemisele, ent aja jooksul võib see muutuda väga tüütuks. Üks asi on reisikulud, aga sa pead ju kallima kodulinnas olles ka süüa jms soetama, seega ühe nädalavahetuse hind võib kujuneda üsna suureks.

2. Lähedus

Enne tõsisesse suhtesse astumist tuleks teist inimest korralikult tundma õppida. Kui kohtute vaid nädalavahetustel või lausa korra kuus, võib sellest väheks jääda. Öeldakse, et inimest õpib tõeliselt tundma alles siis, kui temaga koos elada või kui temaga reisile minna. Miks mitte mõlemat varianti proovida. Kui kohtute harva, siis see ei lase teil ka igapäevaelus normaalselt toimida, sest mõtlete pidevalt sellele, kui väga te teineteist igatsete.

3. Intiimsus

Leidub neid, kes tegelikult eelistavad kaugsuhteid. Inimeste graafikud on lihtsalt pidevalt täis igasuguseid tegemisi, et kallima jaoks on vahel keeruline aega leida. Hea küll, mõne paari puhul see tõesti toimib, aga leidub neidki, kelle jaoks tekitab see probleeme, kui ta ei saa kallimaga pidevalt koos olla. See pärsib ka sügavamal tasandil intiimsuse teket.

4. Risk

Kaugsuhtes on kahe inimese vahel auk. Mida suurem see auk on ja mida kauem see eksisteerib, seda suurem on risk, et suhe laguneb lõpuks laiali. Miks on nii, et paljud kaugetel maadel teenivad sõdurid saavad oma kallimatelt teenistusajal kirju, kus naised soovivad suhet lõpetada? Distants, ebaregulaarne voodielu ja vähene vaimne ning füüsiline tugi soodustavad üksinduse teket ning suurenemist. Pole ka mingi saladus, et kaugsuhtes võib esineda kõrvalsuhteid. Üksi olles võib kergesti juhtuda, et otsime tuge kelleltki, kes pole meie tegelik partner.

Ärge saage valesti aru – kaugsuhted võivad kenasti toimida. Mõned inimesed on väga kindlameelsed ja ääretult lojaalsed. Neil inimestel on ka suurem võimalus kaugsuhet hoida. Aga armusuhted on niigi keerulised ja sellesse veel pika vahemaa lisamine võib tekitada aina rohkem probleeme. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles