Lihtne ja lõbus õpetus, kuidas suvel oma suhtesse värskust tuua

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõni võib ehk vastu vaielda, aga üldiselt usutakse, et pikaajaline suhe muutub lõpuks üksluiseks ja igavaks. Kahjuks on väga palju neid, kes jäävad seda arvamust uskuma ja hakkavad ka ise selle järgi käituma. Nad eeldavad, et nii läheb ja kui tuleb kätte aeg, mil külgetõmme, iha ja seksuaalne erutus pole enam nii stimuleeriv kui alguses, otsustatakse, et suhe on hääbunud ja tulevikult pole midagi toredat oodata. 

Kui see ootus võtab võimust, pole ka ime, et nii paljud suhted triivivad karile ning lõppevad lahkumineku või lahutusega, kirjutab Psychology Today. Selliseid hetki, nagu eelnevalt mainitud, ei ole paraku võimalik vältida, kuid sisuka suhtega saab nende kahjuliku mõju vastu end paremini kaitsta. Mitte ainult natuke, vaid väga suurel määral.

Kui tahad, et suhe püsiks värske, kirgliku ja põnevana, tee oma elu kallimaga lõbusaks ja nautimisväärseks. Nii lihtne see ongi! Seejuures pole vahet, kas oled kakskümmend või üheksakümmend.

Enne kui hakkad vabandusi otsima, võta arvesse, et ajapuudus ei mängi selles mingit rolli. Kõik oleneb sellest, mida sa oma elus oluliseks pead. Paljud meist peavad kõiksugu teisi tegevusi ja kohustusi oma elus paarisuhtest tähtsamaks. Kusjuures seda ei tehta tingimata seetõttu, et suhteid ei peetaks oluliseks, vaid paljud võtavad suhet liiga iseenesestmõistetavalt ja tekib võlts turvatunne, et kui juba koos olla, ei pea enam kallima tähelepanu nimel pingutama. Vale puha! Kallima iseenesestmõistetavalt võtmine on väga ränk viga. Tegelikult tuleb tema eest hoolitseda alati sama suure pühendumisega nagu ka suhte alguses. 

Kui oled aastaid abielus olnud ja ei oska oma partnerit enam hinnata, saavad teist justkui toanaabrid, äripartnerid, lastega pere puhul kaaslapsevanemad. Need on küll kõik olulised rollid, aga kui need on teie suhtes kõige olulisemad, jääb armastaja koht tühjaks.

Enamasti on suhetes üks partner see, kes hindab romantikat teisest rohkem. Vastupidiselt levinud arusaamale ei ole see alati naine. Aga see inimene märkab teisest suurema tõenäosusega, kui romantikast jääb puudu. Tänu sellele on tal ka rohkem võimalusi lähedust ja mängulisust suhtesse tagasi tuua. See ei tähenda muidugi, et kogu vastutus oleks tema õlul, vaid tänu oma tähelepanelikkusele on tal võimalus teist mõjutada, et suhe muutuks taas tugevamaks. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Suhtesse värskuse toomiseks on lõputult võimalusi. Üks neist on minna kohtingule. Ega kohting pole vaid noortele  armastajatele - see on suur abimees ka neile, kes on juba pikka aega koos olnud, sest kodust välja minemine annab võimaluse olustikku muuta ja teeb mõlemad partnerid elavamaks. 

Ka kodune kohting võib olla lõbus. Te võite ise teha romantilise õhtusöögi küünlavalgel. Kohtinguõhtu võiks olla suhte regulaarne osa. Seejuures ei pea kohting olema vaid paaritunnine - see võib kesta ka terve päeva. Samuti pole mesinädalad vaid vastabiellunutele. Kord aastast kahekesi ära käia oleks väga tore ja üldse mitte liiast.  

Kui ideedest napib, on siin mõned ettepanekud, mida võiksid kaaluda. Võta aega selleks, et hinnata oma suhet ja oma elupartnerit. Proovi mõnda neist soovitustest ja mõtle ise loominguliselt juurde, kuidas armuelu põnevaks muuta.

  • Leppige kokku kindel aeg, kui pühendute vaid teineteisele. Sel ajal loobuge ka tehnikavidinatest ja jälgige, et miski ei segaks kahekesi olemise aega. Nautige seda. 
  • On palju võimalusi, kuidas kahekesi õhtut nautida ilma suurte kulutusteta. Minge koos (küünlavalgel) vanni, seejärel (küünlavalgel) magamistuppa. See on küll kindel viis, kuidas romantilist õhustikku luua.
  • Hoolitsege kordamööda teineteise eest. Te võite teineteist pesta, teineteise juukseid pesta. Sa võid mehe habet ajada, tema sinu jalgu raseerida. 
  • Leppige enne kokku, et toidate teineteist iga suutäie haaval. On paare, kes teevad seda ka restoranis vaatamata sellele, et see võib kaaseinestajates tähelepanu äratada. Istuge lähestikku, et see oleks mugav. Teineteise toitmine venitab õhtusöögi pikemaks. See on muidugi hea neile, kes tahavad kaalu langetada, sest mida aeglasemalt sööd, seda vähem ka sööd.
  • Leppige kokku, et mingi aja jooksul suhtlete teineteisega vaid silmade abil ja ühtegi sõna ei tohi öelda. Esialgu võib see olla väga ebamugav, aga mõne minuti jooksul saate pilkudega suhtlemise selgeks ja siis on see juba päris lõbus. 
  • Pärast õhtusööki võite koos muusikat kuulata ja ehk tahate isegi tantsida. Kui eelistad privaatsust, proovi tantsida oma partneriga kodus. Kodus tantsimisel on veel üks hea lisa - te saate tantsida alasti. Nii võid küll kindel olla, et sa ei tantsi äripartneri või toanaabriga!
  • Läheduse hoidmiseks on eriti tõhus teineteise masseerimine. Selleks pole sugugi vaja kalleid massaažiõlisid, sama ajab ära beebiõli või ka toiduõli, laota vaid voodile või põrandale saunalina. Masseerimiseks ei pea ka olema erilisi oskusi, oluline on hoopis hell puudutus.
  • Mõnele meeldib lugeda kallimale armastusluuletusi. Neid ei pea üldse ise välja mõtlema, vaata raamatukogus ringi ja laenuta mõni luulekogu, mis sind eriliselt kõnetab.
  • Kirjuta väikeseid armastuskirju ja sedelikesi oma kallimale, mida saad jätta tema raamatu vahele, padjale, taldriku alla, sahtlisse, jope taskusse. See on küll kindel nipp, mis paneb ta naeratama ja näitab, et hoolid.
  • Viimaks on oluline ka see, kuidas te teineteisega romantiliselt räägite. See peab olema siiras, tundeküllane ja tulema otse südamest.

Ilusat suve!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles