Üllatavaid viise, kuidas ujumisriideid rikutakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvi algab ja peagi on võimalus välja võtta ka bikiinid või trikoo, et randa minna. Kuid tihti võivad ujumisriided väga kiiresti kuluda, sest neid hooldatakse valesti.

Spetsialistid annavad The Huffington Postis nõu, kuidas valida ja hooldada ujumisriideid, et need näeksid võimalikult kaua ilusad välja. Nad toovad välja kõige levinumad viisid, kuidas inimesed oma rannarõivaid rikuvad:

1) Ujumisriideid ei pesta piisavalt

Enamasti pesevad inimesed ujumisriideid ainult rannahooaja lõpus või peale mõnekordset kasutamist. Tegelikkuses tuleks neid pesta peale igat kandmist, hoolimata asjaoludest.

2) Ujumisriiete pesumasinas pesemine

Kuigi pesumasina kasutamine on pesu pesemiseks kõige kergem viis, siis käsipesu on ujumisriiete hooldamiseks kõige parem variant. Seega peaks ujumisriideid pesema käsitsi pehmetoimelise seebi ja külma veega.

3) Ujumisriietega mullivannis käimine

Soe vesi kahjustab ujumisriiete materjali palju rohkem kui külm vesi. Suure kuumuse ja kloorisisalduse tõttu võib mullivannis käimine rikkuda ujumisriideid tunduvalt kiiremini kui tavalises basseinis või veekogus ujumine.

4) Elastaanist ujumisriided

Polüestrist ujumisriided on tunduvalt kvaliteetsemad kui elastaanist ning püsivad kauem ilusana. Elastaanist rannarõivad kipuvad aja jooksul lagunema, isegi ilma neid kasutamata. Seega tasub ujumisriideid valides eelistada polüestrist tehtud trikoosid ja bikiine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles