Kas kõik naised on võimelised saama mitu orgasmi järjest?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljudele naistele piisab seksi ajal ühest orgasmist, et saavutada täielik rahulolutunne. Kuid kui sul on võimalik saada üks orgasm, siis suure tõenäosusega oled sa võimeline saama kohe ka teist.

Mõjukad seksuoloogid William Hartman ja Marilyn Fithian leidsid 90ndatel tehtud uuringus, et naised on võimelised pärast orgasmi saama keskmiselt ühe-kahe minuti pärast teist veel, kirjutab Women’s Health Magazine. Lisaks on ka teised uuringud tõestanud, et naised on võimelised saama mitu orgasmi järjest. Kahjuks ei ole viimasel ajal selle teema kohta põhjalikumat uurimust tehtud, kuid seda fakti saavad kinnitada arstid ja konsultandid.

Raamatu «Tabamata orgasm» autor ja kliinilise psühholoogia konsultant Vivienne Cass tõdeb, et tema kliiniline praktika näitab, et kõik naised, kes on võimelised saama orgasmi, saavad kogeda neid ka mitu korda järjest. «Paljud naised on võimelised saama kergelt lausa viis kuni seitse orgasmi järjest. Kuigi teoreetiliselt on see kõigil naistel võimalik, siis tegelikkuses paljudel seda ei juhtu,» ütleb Cass.

Selle põhjuseks võib olla mitu asja, näiteks nende partner ei pruugi olla piisavate oskustega, naised ise ei tunne selleks vajadust või on nad selleks liiga väsinud. Kui nendest probleemidest üle saada, siis suureneb võimalus ka saada mitu orgasmi järjest. Kui tegemist on kliitoriorgasmiga, siis oluline on kliitorit mitte üle stimuleerida, mis võib tihti selle tundlikkuse tõttu juhtuda. Kui said orgasmi ja su kliitor on väga tundlik, siis tasub proovida näiteks vaginaalset orgasmi saavutada.

Klitoriaalse orgasmi puhul on vajalik pärast esimest orgasmi kindlasti natukene oodata, kuni selle puutumine tekitab jälle head tunnet. Lõõgastuge partneriga koos ja kindlasti anna talle teada, et sa sooviksid proovida üht orgasmi veel saada. Seejärel proovige jälle erutust tekitada kohtades, mis jäid eelmise orgasmi ajal tähelepanuta ning jätkake kliitori stimuleerimist. Sel viisil on võimalus kogeda järjest mitut orgasmi, mis muudab teie voodielu veelgi nauditavamaks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles