Suurimad vead, mida sageli jalgu raseerides tehakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvi on peaaegu käes ja naised tahavad kanda kleite ning seelikuid. Enne, kui paned kleidi või seeliku selga, vaata, millised näevad välja su jalad. Kas oled terve talve jalgu raseerinud või oled lasknud karvadel muretult kasvada?

Jalgu raseerima asudes tasuks teada, mida vältida. Vigade tegemine võib nahka liigselt ärritada ja seetõttu ei pruugi jalad pärast raseerimist sugugi ilusad olla, kirjutab RedBook.

1. Ära raseeri jalgu kohe, kui oled duši alla astunud

Hommikul võib pesemiseks olla vähe aega, seega paljud kipuvad kiirustama. Kui sul on aga plaanis jalgu raseerida, võiksid lasta karvadel veidike pehmemaks muutuda - eksperdid soovitavad lausa 15 minutit end eelnevalt pesta või vannis mõnuleda ja alles siis asuda raseerima. Kauem kui veerand tundi vee all olemine tähendab seda, et nahk võib hakata kortsu minema ja on raskem nahalähedaselt raseerida.

2. Ära raseeri jalgu hommikul

Õhtune raseerimine annab tulemuseks siledamad ja pehmemad jalad. Magamise ajal võivad jalad veidike paiste minna, mis tähendab, et karvad tõmbuvad rohkem karvanääpsude sisse.

3. Ära kunagi raseeri «kuivalt»

Isegi, kui sul on väga kiire, ära raseeri kuivalt. Kasuta niisutavat raseerimisvahtu või seepi, et raseerija libiseks sujuvalt mööda nahka. Ka juuksepalsamiga saab edukalt raseerida. Mitmed nahaarstid soovitavad tavalist seepi vältida, kuna see ei muuda nahka piisavalt libedaks.

4. Ära kasuta ühekordseid ja ühe teraga raseerijaid

Aeg-ajalt on ühekordsete raseerijate kasutamine lubatud, aga igapäevaseks kasutamiseks pole need kindlasti parimad abimehed. Pigem tasuks eelistada vähemalt nelja või viie teraga raseerijaid, kuna need jätavad jalad sildamaks ning nendega on lihtsam keerukatest piirkondadest raseerida. 

5. Ära raseeri vastu karva

Esimesel raseerimisel liigu raseerijaga alati karvade kasvamise suunas (mööda jalga alla). Kui pikemad karvad on juba eemaldatud ja nahk on soe ning libe, siis võid korra tõmmata ka vastu karva, kuigi see võib nahka ärritada. Kui sul on väga tundlik nahk, siis ei tohiks üldse vastu karva raseerida. 

6. Ära jäta raseerimisest tekkinud nahaärritust tähelepanuta

Nahalähedane raseerimine võib põhjustada ärritust, millest võivad pikaks ajaks armid jääda. Selleks, et nahaärritust vältida, võiksid kaks korda nädalas kasutada koorivat dušigeeli, mis ennetab seda, et osad karvad võivad naha alla lõksu jääda. Nahaärrituse leevendamiseks tuleks ärritunud kohale panna soe kompress. Pärast duši all käimist võiks jalgadele kanda kreemi, mis muudaks naha ja ka jalakarvad pehmemaks.

7. Ära kasuta raseerimiseks mehe raseerijat

Paljud naised arvavad, et meestele mõeldud raseerijaga saab parema tulemuse, aga see pole tõsi. Naised peaksid kasutama spetsiaalselt naistele loodud raseerijaid, kuna need on disainitud arvestades naiste naha eripärasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles