Naised otsivad šampoonile looduslikke alternatiive

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

50-aastane Londoni elanik Simonetta Wenkert keedab hommikuti veega kaerahelbeputru – see tegevus kuulub paljude perede hommikuste tegemiste juurde. Ent Wenkert ei keeda putru mitte selleks, et seda süüa: tema kasutab kaerahelbeputru hoopis juuste pesemiseks.

Paljud naised üle maailma usuvad, et poelettidel müügil olevad šampoonid kahjustavad nii juukseid, keha kui ka keskkonda. Seetõttu eelistavad naised juukseid pesta teistsuguste vahenditega: leidub neid, kes loputavad pead vaid leige veega, kuid on ka neid – nagu Simonetta –, kes on leidnud šampoonile omapäraseid alternatiive, kirjutab Daily Mail.

Lisaks kaerahelbepudrule kasutatakse ka söögisoodat, äädikat ja merevetikapulbrit. Simonetta Wenkert tunnistas, et tema pole juba kolm aastat ühtegi poes müüdavat ilutoodet kasutanud. «Varem pesin juukseid kolm korda nädalas šampooniga, kuid nüüd teen seda vaid korra nädalas ja kasutan kas kaerahelbeid või näiteks kookosjahu, mida ma segan veega, et saada pasta,» sõnas Simonetta.

«Jätan pasta umbes kümneks minutiks juustesse ja seejärel loputan veega. Ma olen avastanud, et mida pikema vahe ma pesukordade vahele jätan, seda parem on tulemus,» selgitas naine.

Kuigi paljude jaoks tundub šampoonist loobumine hirmutav, leiab üha enam naisi, et juukseid saab pesta ka muude vahenditega. Šampoonist loobutakse sellepärast, et see võib kahjustada nii juukseid kui peanahka ning võib soodustada juuste väljalangemist.

Kuigi antud liikumist pooldavad paljud juuksurid ja iluasjatundjad, ei julge kõik sellest avalikult rääkida, kuna leidub endiselt suur hulk neid, kes vaatavad antud liikumisele viltu.

Need, kes on ise asja proovinud, tunnistavad, et see nõuab kannatlikkust, kuna vahetult pärast šampoonist loobumist võivad juuksed muutuda äärmiselt rasuseks (n-ö üleminekufaas võib kesta umbes kuus nädalat). Mitmed eksperdid soovitavad üleminekuperioodil kasutada õunapüreed, kuna see aitab ennetada liigse rasu kogunemist – õunas leiduvad happed mõjuvad juustele puhastavalt.

Kui umbes poolteist kuud peab taluma inetuid juukseid, siis tekib küsimus, miks naised seda ikkagi teevad. «Ma arvasin alati, et juuste pesemata jätmine on rõve. Ühel hetkel jäi mu juuksur aga pikemaks ajaks haigeks ja mu juuste juured olid umbes kolm kuud värvimata. Mind üllatas, kui palju mu juuste olukord sel perioodil muutus. Juuksed olid pehmemad ja siidisemad. Juhtusin lugema ka üht artiklit sellest, miks on ilma šampoonita pesemine kasulik,» rääkis Simonetta ja lisas, et vahepeal oli ta valmis alla andma. «Ühel päeval puudutas vanem tütar mu juukseid ja tundis tülgastust. Aga ma olin sihikindel ja umbes kuu ajaga muutusid juuksed normaalseks. Juuksed olid kohevamad ja kenasti laines,» rääkis ta.

Selleks, et juuksed oleksid kenasti säravad, loputab Simonetta neid pärast pesemist õunasiidriäädikaga. Samuti on tal kombeks juukseid tiheda harjaga kammida, kuna sel viisil jaotub rasu ühtlaselt üle pea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles