Suudlemise uuring paljastas eestlaste eelistused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks viiendik Balti riikide elanikest kinnitab, et neile meeldib oma kallimaga suudelda ning nad teevad seda meeleldi. Laulja Tanja Mihhailova on uuringu tulemustega nõus ja oma suudlusi jagab vaid kõige kallimale.

Coca-Cola poolt tellitud uurigu eesmärgiks oli hinnata kolme Balti riigi suhtumist romantilistesse suudlustesse. Uuringu tulemusel selgus, et kõigi kolme Balti riigi elanikud eelistavad suudelda ikka oma lähedastega, on see siis abikaasa, elukaaslane või partner. Nii kinnitas 96 protsenti vastanutes Eestis, 85 protsenti vastanutest Lätis ja 84 protsenti vastanutest Leedus. 

Kõige romantilisemateks näivad olevat eestlased. 77 protsenti vastanutest annavad tavaliselt romantilise suudluse huultele, lätlastest eelistab romantilist suudlust huultele 73 protsenti ja leedulastest 68 protsenti. Leedulased on siiski need, kes oma partnerile kõige sagedamini musi annavad. 70 protsenti leedulastest suudlevad romantiliselt iga päev või mitu korda nädalas, lätlased ja eestlased teevad seda vastavalt 66 ja 65 protsenti vastanutest. 

Coca-Cola tähistab suvel oma kontuurpudeli 100. sünnipäeva ülemaailmse kampaaniaga «Musi õnnele», mille reklaamides esinevad staarkuulsused Marilyn Monroe, Elvis Presley, Rita Ora ja Avicii ning kohalikud staarid Stig Rästa ja Tanja Mihhailova. Reklaamides kujutatakse seda, kuidas pudelisuu staare justkui suudleb – kogemus, mida on jaganud kõik möödunud sajandi põlvkonnad. 

Tanja Mihhailova arvates on Eesti inimesed väga soojad ja hoolivad, kuid natukene tagasihoidlikud ega näita oma tundeid alati kõige emotsionaalsemalt välja, aga kui ennast lõpuks avada julgetakse, siis on külmast eestlasest asi väga kaugel. «Nagu uuring näitas, siis eestlasele meeldib suudelda ikka oma kõige lähedasema inimesega, on see siis tema abikaasa, elukaaslane või partner, nii kuulun ka mina nende hulka ja oma suudlusi jagan ainult kõige kallimale. Kuid pean siiski tunnistama, et kuna olen natukene emotsionaalsem inimene, siis musi põsele saavad kõik mu sõbrad.»

Uuringu tulemused näitasid ka seda, et Baltikumi inimesed seostavad suudlemist eelkõige sõnaga «armastus» ning avalikus kohas suudlemisse suhtutakse pigem neutraalselt, otseselt soovita oma sooje tundeid eksponeerida, aga samas seda ka ei häbeneta.

3016 vastajaga uuringu viis aprillikuus kolmes Balti riigis läbi ettevõte «Spinter Tyrimai».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles