Koolilapsed veedavad ekraani taga üle kahe tunni päevas

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tervise Arengu Instituudi tervise edendamise osakonna juhataja Tiia Perteli sõnul selgus möödunud aastal Eesti 5., 7. ja 9. klassi õpilaste hulgas läbi viidud tervisekäitumise uuringust, et valdav osa õpilastest veedab ekraani taga üle kahe tunni päevas.

Pertel rääkis tänasel terviseedenduse konverentsil, et uuringus oli kolm erinevat küsimust – televiisori vaatamine, mis viimaste uuringuaastatega on Eestis languses; mängude mängimine, mille puhul ei ole viimaste aastatega osakaalud muutunud;  ja igapäevane internetis käimine ja suhtlemine. Just viimane on viimaste aastate jooksul oluliselt kasvanud.

Pertel märkis, et koolipäeval istuvad õpilased niigi väga pikka aega, kuid praktiliselt 70 protsenti neist veedab igapäevaselt veel vähemalt kaks tundi ekraani taga.

Ta lisas, et need on küll laste endi hinnangud, mille puhul nad on võib-olla mingeid aegu üle hinnanud, kuid ka teistes riikides on kokku summeeritud ekraaniaeg päris kõrge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles