Kuus head põhjust, miks võiks magada alasti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Äkki jätaks täna öösärgi selga panemata ja magaks hoopis alasti? Ekspertide sõnul on alasti magamine kasulik nii füüsilisele kui emotsionaalsele tervisele. Aga küsitlused on näidanud, et näiteks ainult 12 protsenti ameeriklastest magab ilma riieteta.

Good Housekeeping tõi välja kuus head põhjust, miks võiks alasti magada.

  • Magad paremini

Magamise ajal langeb kehatemperatuur ja uuringud on näidanud, et unetus võib olla tingitud sellest, et sul on magamise ajal liiga palav. Ekspertide hinnangul võiks magamistoa temperatuur olla 18-20 kraadi, sest see on magamiseks kõige parem. Samas pole sellest mingit kasu, kui sa oled end mitme riidekihiga katnud. Alasti magades on kergem uinuda ja magada, kuna keha pole liiga soe.

  • Intiimpiirkond saab «hingata»

Intiimpiirkonnas võib olla niiske ja soe ning üldiselt on see normaalne, aga kui suguelundid ei saa «hingata», võib tekkida tupe kandidoos ehk pärmseente liigne vohamine. Alasti magades saavad välised suguelundid piisavalt õhku ja on parema tervise juures.

  • Näed noorem välja

Kui keha saab normaalselt jahtuda, vallanduvad vananemisvastased hormoonid. Kui keha temperatuur on aga liiga kõrge, ei saa rakud end kuigi tõhusalt uuendada ja ka kasulikke hormoone vallandub vähem. Veelgi hullem on see, et kui keha kipub üle kuumenema, võib naha seisund muutuda hullemaks. Seega, maga alasti ja näed ilusam välja.

  • Sina ja partner muutute lähedasemaks

Kui te mõlemad magate alasti, vallandub teie kehades oksütotsiin. Seksuaaltervise ekspert ja kliiniline psühholoog dr Shannon Chavez sõnas, et see on n-ö kallistamise ja armastuse hormoon. «See suurendab teievahelist sidet ja emotsionaalset lähedust. On tõestatud, et see suurendab ka rahulolu suhte üle, enesehinnangut ja enesekindlust,» selgitas Chavez.

  • Parandab immuunsussüsteemi

Alasti kehade puudutus vähendab kortisooli tootmist ja see mõjub immuunsussüsteemile hästi. Tänu sellele suureneb ka oksütotsiin, mis mõjub hästi vererõhule ja tervele organismile.

  • Vormib kõhtu

Kui kortisooli tase langeb öösel (tänu heale ööunele ja/või teise inimese alasti keha puudutusele), siis püsivad energia- ja näljatase päeva jooksul tasakaalus. Miks? Sest kortisool mõjutab söögiisu ja võib tekitada isu suhkru ning süsivesikute järgi. Samuti võib see suurendada ärevust ja soodustada kõhurasva kogunemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles