Krokodillinahast käekott leidis uue omaniku rekordilise summa eest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birkini seeriasse kuuluv must käekott.
Birkini seeriasse kuuluv must käekott. Foto: STAN HONDA/AFP

Fuksiaroosat krokodillinahast Hermesi käekotti võib ametlikult pidada kõige kallimaks käekotiks, mida on oksjonil müüdud. Hiljuti Hong Kongis toimunud oksjonil leidis selline käekott uue omaniku 222 912 USA dollari (203 235 euro) eest.

Christie oksjonimaja poolt korraldatud oksjonil käis pakkumine algusest lõpuni väga kiire tempoga. Käekoti uueks omanikuks on tõenäoliselt Aasia päritolu ostja, kes tegi pakkumise telefoni teel, kirjutab Business Insider.

Käekoti lõplik hind oli 15 protsenti kõrgem hinnast, mida oksjonimaja ise käekoti müügihinnaks ennustas. 

Käekott, mis kuulub näitleja ja laulja Jane Birkini järgi nime saanud «Birkini» seeriasse, on ehitud kulla ja teemantidega. Käekoti laius on 35 sentimeetrit ja kõrgus 25 sentimeetrit.

Samal oksjonil müüdi rekordilise hinnaga ka üks «Kelly» seeriasse kuuluv käekott, mille müügihinnaks kujunes 145 000 USA dollarit (132 200 eurot). «Kelly» seeria sai nime Monaco printsessi Grace Kelly järgi.

Vaata fuksiaroosat Birkini kotti siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles