Millised mehed võivad kõige tõenäolisemalt kallimat petta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Iseseisvad» naised, pange tähele: värske uuringu kohaselt on kõige suuremad petjad need mehed, keda naised ülal peavad. 

Teadlased analüüsisid kümne aasta vältelt 2750 abielupaari, kus partnerid olid vanuses 18-32. Uuringu tulemustest selgus, et need mehed, kes sõltuvad majanduslikult oma naistest, võivad 15 protsenti suurema tõenäosusega naist petta, kirjutab Youbeauty.com.

«Truudusetus võib olla nende jaoks üheks mooduseks, kuidas tasakaalustada oma löögi alla sattunud mehelikkust,» selgitas uuringu autor Christin L. Munsch Connecticuti ülikoolist. «Samas lubab truudusetus meestel ka kaugeneda ja mõnes mõttes karistada oma naisi, kes teenivad head palka.» 

Kahjuks pole lahenduseks see, kui naine otsustab meest mitte ülal pidada. Teadlased avastasid, et mida rohkem hakkab mees ise raha teenima, seda väiksem on võimalus, et ta otsib kõrvalsuhet. Ent see kehtib vaid seni, kuni mehe sissetulek moodustab 70 protsenti paari ühisest sissetulekust. Kui tema sissetulek muutub suuremaks, võib mees tunda kiusatust kõrvalsuhet luua.

Naiste kohta selgus samast uuringus, et vaid 5 protsenti ülalpeetavatest naistest võivad oma kallimat petta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles