Kaalulangetusnippe naistelt, kes on alla võtnud üle 20 kilo

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Üks asi on see, kui loed ajakirjadest ja internetist erinevaid kaalulangetusnippe, mis väidetavalt peaksid aitama kaalust alla võtta. Need lood saavad aga hoopis teise tähenduse, kui neis on n-ö päristegelased, kes jagavad oma nippe. Ent siiski väike hoiatus: see, mis aitab kaalust alla võtta ühel inimesel, ei pruugi teisele täpselt samamoodi mõjuda.

BuzzFeed uuris oma lugejatelt, kes on märgatavalt kaalust alla võtnud, millised on nende parimad nipid, mis aitasid neil oma elustiili muuta.

Signe Heffernan (kaotas umbes kahe aasta jooksul 57 kilogrammi)

Ma hakkasin töölt koju kõndima. See vahemaa oli umbes 5,5 kilomeetrit. Tegin nii kuus kuud järjest ja siis muutsin ka oma toitumist: loobusin suhkrust, töödeldud toitudest. Kui olin umbes aasta aega töölt koju jalgsi kõndinud, otsustasin pöörduda eratreeneri poole, kes koostas mulle treeningplaani.

Alguses tehke väikeseid muudatusi: sobitage tervislik rutiin oma elustiiliga, sest siis on kergem sellest kinni pidada. Ma lõpetasin ühistranspordi kuukaardi ostmise, seega olin sunnitud jalgsi käima. Kui sul on tekkinud juba mingi tervislikum rütm, siis võid seda edasi arendada: toitu tervislikumalt, tee jõutrenni vms. Tee muudatusi ja leia uusi väljakutseid, et motiveerida end edasi liikuma.

Olivia Sullivan (kaotas aastaga 45 kilogrammi)

Kõige olulisem asi, mis ma enda jaoks avastasin, on see, et kardiotrenn on jama. Kui sa kaalud 125 kilogrammi, siis on ikka väga nõme kardiot teha. See tekitas mul väga halva enesetunde. Üks sõber tutvustas mulle jõutrenni ja ma armusin sellesse. See oli minu kehakaalu juures täiesti tehtav ja ma taipasin, et olen tegelikult tugev. Ma tegin endiselt kardiot paar korda nädalas, aga tõstmine oli see, mis mind tegelikult jõusaali tagasi meelitas. Umbes pool aastat hiljem avastasin enda jaoks poksimise. Ma olin muutunud piisavalt vastupidavaks ja tugevaks, et trenni tegemine oli minu jaoks lõbus.

Ma käin kolmel päeval nädalas poksimas ja kolmel päeval teen jõutrenni. Nüüd, olled 45 kilogrammi kergem, on ka kardiotrenn minu jaoks lihtsam ja ma loodan sel suvel esimest korda maratonist osa võtta.

Diana Noesgaard (kaotas 15 kuuga 40 kilogrammi)

Alguses ma kõndisin nii kaua kui suutsin (esialgu umbes 15 minutit). Kui olin alla võtnud umbes 6 kilogrammi, hakkasin vesiaeroobikas käima. Tegin vesiaeroobikat neli korda nädalas ja nii üheksa kuu vältel, kuni lõpuks tundsin, et olen valmis jõusaali minema. Ma poleks kunagi arvanud, et minust saab see naine, kes elab vaid trenni nimel, aga nii see läks. Ma käin jõusaalis vähemalt viis korda nädalas. Teen kardio- ja jõutrenni.

Jackie Kankam (kaotas umbes kahe aastaga 30 kilogrammi)

Ma ei unusta kunagi oma esimest trenni. Ma nutsin päris kõvasti. Kuna see leidis aset mu töö juures olevas jõusaalis, vaatasid paljud kolleegid mind kahtlase pilguga ja üritasid silmsidet vältida. Ühel hetkel ma istusin maha ja mõtlesin, et ma võin kohe alla anda... või ma võin end kokku võtta, sest järgmine treening ei saa enam nii raske olema. Seega ma võtsin end kokku ja otsustasin, et allaandmine oleks liiga lihtne. Ma taipasin, et pole oluline, kui raske kõik on, sest kui ma suudan end muudkui püsti ajada, siis on iga päev järjest lihtsam.

Vanessa Nelson (kaotas viie kuuega 30 kilogrammi)

Hakkasin üldistunud ärevushäire tõttu teraapias käima ja sain lahti üsna paljudest hirmudest, miks olid mind aastaid painanud. Näiteks ka kaalulangetamine hirmutas mind. Seda on veider öelda, aga nii see oli. Mind hirmutas mõte, et ma ei saa sellega hakkama. Aga kui ma lasin neist mõtetest lahti ja hakkasin oma ärevusega tegelema, siis hakkasid asjad oluliselt muutuma.

Jess Flores (kaotas 16 kuuga 27 kilogrammi)

Ma kaalusin umbes 110 kilogrammi, olin pidevalt väsinud ja ma olin valmis oma endist keha tagasi saama. Võtsin eesmärgiks, et tahan maratonile minna, aga kaks kuud enne maratoni olin ma endiselt mugav tugitoolisportlane. Ma mainisin oma kolleegile, et lähen maratonile ja tema ütles, et tuleb minuga kaasa. Lõunaks oli tal end kirja pannud ja ma mõtlesin endamisi, et see plaan muutus just reaalsuseks. Hakkasime pärast tööd rannas jooksmas käima.

Esimestel nädalatel oli mu tempo väga aeglane. Aegamisi muutusin aga vastupidavamaks ja suutsin kiiremini ja kauem joosta. Kolleeg motiveeris mind pingutama ja samas ka puhkama. Maraton oli minu jaoks pöördepunktiks. 

Athina Garza (kaotas umbes kahe ja poole aastaga üle 80 kilogrammi)

Oma teekonna alguses kaotasin nädalaga 2-4 kilogrammi. Aegamisi hakkas kaal vähem langema ja mõnel nädalal kaotasin vaid 0,4 kilogrammi. Aga ma tundsin iga kord kaalule astudes suurt põnevust, sest ma nägin, et teen edusamme. Otsustasin ka seda, et iga edusammu eest premeerin end. Iga kord, kui saavutasin seatud eesmärgi, soetasin uue rõivaeseme või jalanõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles